Snart personlig tränare!

Snart personlig tränare!

20.04.2014

Så var praktiska och teoretiska tentorna över! Det gick nog riktigt bra, hoppas jag, fast slutgiltiga resultatet om jag blev godkänd får jag först senare. De här två intensiva veckorna har verkligen gått supersnabbt, men jag har lärt mig en massa nytt som jag kommer att ha nytta av i framtiden. Allt från träningsfysiologi och nya träningstekniker till hur man lyckas som personlig tränare. Vår kurs var bra på det viset att den också handlade mycket om försäljning, ledarskap och marknadsföring, så det var inte bara om själva tränandet man lärde sig nya saker. Nu väntar jag bara på pappren så kan jag sedan kalla mig både personlig tränare och fysioterapeut!

personlig tränare utbildning

Hela härliga högen kurskompisar med vår lärare Gourgen i mitten

PT-utbildningen gick jag via DS Trademark. Jag var mycket nöjd med vår lärare och innehållet på kursen, och intensivkursen passade speciellt bra för mig som redan har anatomin under kontroll. Som sagt lärde jag mig mycket mera än jag trodde under de två veckorna. Jag kommer att gå flera kurser via DS Trademark, både till löpcoach och kostrådgivare, men de kurserna hålls först i augusti. Löpcoaching-utbildningen är bara en dag och ordnas kanske ännu i vår ifall att det blir flera intresserade. (Så please, kom med några till så kan vi hålla den)! Vi lärde nog oss en hel del om löpning under kursen också, men jag vill gärna lära mig ännu mera om hur jag coachar löpning med rätt teknik till mina kunder. Jag var nöjd eftersom vår lärare förespråkade barfotalöpning, som jag själv också skrivit mycket om. (Jag ska skriva ett nytt inlägg om detta med naturliga skor och barfotalöpning så småningom).

Kursen gav mig förutom en massa nyttig kunskap också motivation att träna vidare själv. Träning är så roligt – och speciellt när man tränar tillsammans med ett så kul gäng som vår grupp. Så träningen kommer att fortsätta både på gymmet och utomhus i vår, och nu är jag mera taggad än på länge att inspirera både mig själv och andra!

utomhus drumsö

Dagens promenad.Det lugna, vackra havet bönar och ber om att få fungera som träningsutsikt i vår, eller hur?

PS. Eftersom kursen är över nu kommer mina dubbelskift äntligen att ta slut, och jag borde ha mera tid för bloggen igen. Yey!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen