Terränglöpning i mörkret

Terränglöpning i mörkret

19.10.2020

Jag har hunnit göra några träningspass med pannlampa denna höst, nu när jag upptäckt tjusningen i terränglöpning i mörkret. Till en början kändes det läskigt att springa själv bland träden i mörkret. Allt ser ju så annorlunda ut. Grenarna dyker upp plötsligt, kattens ögon lyser som ett monster i mörkret och man vet inte riktigt vad som väntar bakom nästa hörn.

Kanske är det så att jag dras till det som har en liten gnutta spänning i sig: jag älskar ju trots allt det som innehåller lite adrenalin. Men redan på det andra mörkerpasset så känner jag mig säkrare, mindre rädd. Jag lär mig hur sakerna ser ut och att det inte finns något att vara rädd för.

De gånger jag skyndar på stegen lite extra på grund av rädsla är när jag blir tvungen att lämna den skyddande skogen för att förflytta mig till nästa led över en grusväg. Jag möter en stor paketbil ute på en öde grusväg i mörkret och försöker gömma håret, göra mig stor och springa snabbt. Tänker en tanke på hur mycket enklare det vore att vara man när man vill springa på ödevägar.

Jag är trots allt realist och vet att man inte behöver vara rädd för farliga djur i skogen i Österbotten. Läste om cyklisten som blev skjuten i misstag i Lappland i lördags och får fundera lite till. Fasansfullt. Men det är trots allt inte de farliga djuren jag behöver vara rädda för utan fortfarande människorna.

Sen gillar jag inte att begränsas av känslor och rädslor utan tänker nog fortsättningsvis vara realist, också där ute på stigarna. Pannlampan som kompis så går det fint. Eller som i helgen, då jag sprang på underbara stigar i Sotkamo med min bror och svägerska. Underbart vackert!

Att springa under den mörka årstiden är en utmaning men inte ett hinder, tänker jag.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

5 thoughts on “Terränglöpning i mörkret

 1. Anki skriver:

  Jag gillar din inställning. Tänker ändå att risken att skada sig är större i mörker. En medlöpare tycker jag att skulle sitta fint 😘

 2. Eliasson skriver:

  Såå fina bilder!! Finns inget bättre än att ta en löprunda i skogen =)

 3. Lilly skriver:

  Håller man sig bara borta från trafiken, så tycker inte jag att mörkret är något hinder.

 4. Erik skriver:

  Inspirerande, längtar verkligen efter att vädret blir lite varmare så att man på riktigt kan börja med terränglöpningen. Vad använder du för pannlampa? =)

  1. Lina skriver:

   Ja, visst är det bättre ändå när det är lite varmare! Jag använder en 39 euros klocka med 400 lumen som är helt ok (Favorur är märket) men har mera börjat använda mannens cykellampa från Acid med 1300 lumen och den är ännu roligare att använda :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen