räkna inte kalorier

Similar Posts

3 Comments

  1. Bra blogg men här håller jag verkligen inte med. Skulle jag "lyssna på kroppen" när det gäller matintag skulle jag alltid vara gravt överviktig. Vissa människor har mer aptit än vad som är nyttigt i en modern värld, kroppen är anpassad efter en värld med konstant matbrist. Kaloriräkning i sig är bra på många vis, det ger god kontroll och visar utan hänsyn vilka ens värsta synder är vad gäller överätande så att man kan anpassa sig därefter. Vad gäller kaloriunderskott så stämmer det att underskott ger minskad energiåtgång, men varje minskad kalori ger större nettounderskott, även om skillnaden blir mindre och mindre.

  2. Jo du har rätt i att man inte alltid kan lyssna på kroppen, så där kunde jag ha varit mer tydlig i mitt blogginlägg. Många äter ju faktiskt för mycket!

    Men jag står fast vis min åsikt att vissa ibland äter för lite och därför inte går ner i vikt. Jag tror inte att det är det vanligaste problemet till att man inte går ner i vikt (och inte ens i närheten), men vissa kan ha fastnat i detta dåliga ekorrhjul som man enklast löser med att öka på mängden mat. Sen handlar det ju förstås mycket om kvalitet i kombination med mängd, för man kan ju inte dra alla kalorier över samma kam.

    Men pointen med inlägget var egentligen till att uppmuntra folk till att äta mera, för det finns så fruktansvärt många som går och halvsvälter sig själva med flit med resultatet att de blir trötta och tråkiga, inte orkar träna och inte får de resultat som de egentligen vill ha..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.