I min simhallsväska

I min simhallsväska

08.10.2016

Lördagssimning håller på bli en ny vana för mig. Jag är ganska förvånad egentligen, för tidigare har jag tyckt att simning varit så tråkigt. Bara simma fram och tillbaka, fram och tillbaka. Men när jag ser på simningen som ett träningspass jag ska genomföra, så blir det också riktigt bra träning, och kul dessutom. Pulsen höjs, kroppen får jobba, samtidigt som jag kan njuta av lugnet och känslan när man flyter fram.

simning

Några av sakerna som finns i min simhallsväska.

Simdräkt: Varför är det omöjligt att hitta en bra simdräkt? Denna är relativt ny, men känns nästan för liten. Vissa töjs ju i vatten, men vissa krymper tydligen. Men den får så lov att duga, även om känslan av att ha en nästan för liten simdräkt är något av det värsta.

Simglasögon: Om jag skulle ge ett råd till alla som tycker simning är tråkigt, så är det att köpa ett par simglasögon. Simglasögonen avlastar din nacke i bröstsim, så du inte behöver spänna dig. Det är inte svårt att lära sig simma med simglasögonen och gå ner med näsan under vattnet, utan man måste bara ge det några försök. Jag kommer ihåg när jag tränade på det de första gångerna och bara klarade av att simma 10 meter innan jag fick stanna. Men jag fortsatte träna och nu skulle jag aldrig simma utan simglasögon mera. Plus att man kan dyka med linser i ögonen!

Vattenflaska: En vattenflaska måste finnas med i min simhallsväska. Jag brukar inte ta den ut till bassängen, men efteråt måste jag ha vatten.

Pulsklocka: Min pulsklocka är vattentålig så jag testade att ha med den idag. Jag är knappast den enda som har problem med att få klockan att visa pulsen när man simmar, men på min klocka får jag i allafall pulsen i efterhand. Under vattnet sänds inte signalerna fram, men sparas ändå.

Jag har turen att bo granne med Drumsös simhall, så jag ska försöka fortsätta med min roliga vana.

Nu tänkte jag fortsätta ha en bra lördag – hoppas du också har en bra helg!

PS. Du har tid ännu tills imorgon att delta i tävlingen om träningspaketen på min facebooksida!

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen