3 goda frukostar – mina favoriter just nu

3 goda frukostar – mina favoriter just nu

27.10.2016

Jag vaknade med den värsta dunderförkylningen imorse, resultatet av dagarna i ett iskallt Stockholm. Jag laddade upp med ingefäraté och en härlig bananplätt som jag precis skulle sätta tänderna i, när telefonen ringde och jag åkte till båthamnen, påpälsad till tänderna, för att hjälpa till med båtupptagningen. Det var det värsta väder man kan tänka sig med hård vind, regn och kyla, men till slut stod Fia på land ändå.

Jag fick göra ny frukost när jag kom in igen, och denna gång blev det nytt försök på de förlorade bananplättarna. Just nu har jag tre olika frukostar som jag gillar bäst.

1. Bananplättar

Bananplättar är favoritfrukosten när jag har lite mera tid på mig, när jag startar morgonen med jobb hemifrån. De tar sin lilla tid att steka, men är alltid värt det.

Recept:

  • 1 banan
  • 2 ägg

Mosa bananerna, blanda i äggen och stek i kokosolja till 2 stycken plättar (pannkakor) i stekpannan. Alternativt recept är en halv banan, en stor matsked grynost (keso) och 2 ägg. Servera t.ex. med naturell yoghurt och blåbär. Bananplättar blir också väldigt goda att steka i våffeljärn!

bananplattar

2. Snabb äggröra med avocado och äpple

När jag inte har mycket tid på mig att äta frukost, så brukar jag satsa på äggröra på 2 ägg. Stek i smör eller kokosolja. Äggröra är otroligt snabbt, men gott, nyttigt och mättande. Till äggröra tycker jag det är gott med avocado och äpple, eller ett knäckebröd med något gott på.

Ett tips för den godaste äggröran är att inte steka den för länge, och så ska den ätas direkt!

aggrora

3. Helgfrukosten

Helgfrukosten ska gärna innehålla så mycket som möjligt och helst ätas så långsamt som möjligt. Sånt jag absolut vill ha är ägg, bacon, yoghurt med frukt, bär och nötter och varför inte en god smörgås. Extra plus i kanten för gravad lax och avocado.

goda frukostar

Hotellfrukosten på Bentleys i Stockholm var riktigt god, planerad av mat-Tina. Älskar knäckebröd med avocado.

Nu blev jag hungrig igen när jag skrev inlägget, så nu är det dags för lunch. Jag ska också packa ihop lite grejer för vi åker upp mot Jakobstad om en timme!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “3 goda frukostar – mina favoriter just nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen