Potatis- och avokadoplättar till bebis (och mig själv)

Potatis- och avokadoplättar till bebis (och mig själv)

18.01.2018

En av Arthurs matfavoriter är plättar i småbitar som han kan äta själv med händerna. Måltiderna där han får äta själv är helt klart de lugnaste och bästa hos oss, även om han älskar all mat och för det mesta äter med god aptit. Nästan varje morgon äter vi bananplättar tillsammans (recept här). Vi började först så han fick smaka små bitar av mig, men eftersom han nuförtiden äter så pass mycket (mera än mig ibland!) så gör jag en extra plätt till honom som han glatt mumsar i sig.

bananplättar

Mina egna bananplättar brukar se ut så här

Han brukar få sitta i selen medan vi steker dem och när de är färdiga ska han äta direkt. Nam nam säger han när han ser plättarna, och börjar snyfta om han inte får hugga in på direkten. Sen skyfflar han in så mycket som bara ryms i munnen – för visst smakar de godare då!

En annan favorit är potatis- och avokadoplättar, som vi brukar ta till de dagarna när kylskåpet står tomt. Perfekt om det blivit kokt potatis eller potatismos över dagen innan.

potatis- och avokadoplättar

Ser anspråkslösa ut, men skenet kan bedra!

Potatis- och avokadoplättar recept

Detta recept för bebis, brukar laga på två ägg till mig själv. Är dock inte så noga med måtten, bra blir de hursomhelst.

  • Ca 2 små kokta potatisar
  • En halv mosad avokado
  • Ett ägg

Mosa och blanda ihop allt och stek till plättar. Stek i smör eller kokosolja. Man kan givetvis lämna bort avokadon, men jag tycker de blir både godare och näringsmässigt bättre så. Kan ätas som sådana vilket vi alltid gör, men kan också tänka mig de skulle vara goda med t.ex. rårörda lingon. Supergoda är de i alla fall.

Plättar går säkert att göra av de flesta livsmedel. Mosa och blanda i ett ägg – funkar med det mesta!

arthur äter potatisplättar

Lifehack-tips om du ger bebis plockmat; lägg en bricka/skärbräde under stolen så kan bitarna som missar munnen återanvändas.

Råkar du ha recept på flera goda plättar som Arthur och jag borde testa?

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Potatis- och avokadoplättar till bebis (och mig själv)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen