Mina höjdpunkter under 2016

Mina höjdpunkter under 2016

30.12.2016

Ett år är en lång tid, men samtidigt så väldigt kort. Mycket har ändå hänt, och jag har många fina minnen från 2016. Här är mina höjdpunkter under 2016, med en bild per månad.

Januari

Snö, is och snowkiting är det roliga som hände i januari. Annars var det en livlig start på året med många pt-träffar.

snowkite

Februari

Februari var nog den bästa månaden då vi tog vårt pick och pack och drog till Sri Lanka för fyra veckor. Det blev kitesurfing och fina stränder, men mest gillade jag platserna för vågsurfing i söder. Älskade ställe, som jag längtar tillbaka en kall vinterdag som denna.

hikkaduwa

Mars

Tillbaka i Finland och vi försökte allt för att njuta av vintern. Bland annat med lite snowkiting i Österbotten och snowboarding vid Talma.

DCIM101GOPRO

April

April var en väldigt händelselös månad, förutom att våren äntligen kom smygande och kitesurfingsäsongen startade vid Hangö, i kallt och disigt väder.

april

Maj

Jag och bloggen blev bjudna på en härlig vecka i Turkiet. En av de bästa resorna jag gjort, eftersom vi hann se så mycket vackert. Hiking och paddling och allt var så bra ordnat. Värmen var förstås det bästa.

turkiet

Juni

I slutet av maj och början av juni köpte vi segelbåt i Sverige och seglade hem den från Enköping till Helsingfors. Något av det bästa och roligaste vi gjort tillsammans, jag och Jonathan. Vi lärde oss segla på vägen och fick en så härlig och avslappnande vecka, utan internet i både kallt och riktigt härligt bikiniväder.

seglats9

Juli

Vi fick en semester och gjorde en roadtrip till Sverige, Danmark, Belgien och Nederländerna. På vägen hem körde vi via Tyskland och Baltikum så det blev en lång resa. Men det blev en förkortad sådan eftersom vi inte hittade någon bra vind för kitesurfing. När vi kom hem drog vi därför ut med segelbåten istället resten av semester, och ärligt talat var det nog där jag njöt som mest.

segling1

Augusti

Vi hittade billiga flyg till Sicilien och njöt av en härlig vecka i Italien med ett kompispar. Vi kitesurfade, simmade och snorklade och hade den bästa semesterveckan man kan tänka sig. Bra väder och god mat kommer man väldigt långt med!

sicilien14

September

Trötthet, illamående och en seg månad fysiskt sett – men med en fantastisk hemlighet som vi höll för oss själva. Överraskningen kom att pigga upp hela hösten rejält. De bra dagarna kitesurfade jag eller sprang i fint höstväder.

knytte

Oktober

Vi köpte hus väldigt spontant, huset vi nu flyttar in i om två veckor. Och jag gick en kostrådgivarkurs i Stockholm. I slutet av kursen kom Jonathan över och vi hade en avslappnad hotellweekend på stan.

stockholm6-copy

November

Jag har inga foton alls från november, förutom från bloggalan i Vasa i slutet på månaden. Där vann jag pris för årets bästa hälsoblogg så det blev definitivt månadens höjdpunkt. Samtidigt berättade jag om graviditeten på bloggen när magen blev allt synligare.

galan 2016

December

December var som vanligt allt för lång och mörk, men julkalendern på bloggen piggade upp. Och en massa julkonserter! Jag bakade en del, t.ex. chokladmousse, proteinbars, julig smoothie och ischoklad. Vi fick äntligen veta att det är en liten pojkbebis som gömmer sig i magen och vi firade jul i Jakobstad. Planerade den kommande renoveringen och flytten, som närmar sig snabbare än räknat! Nyåret firar vi i Helsingfors.

chokladmousse-recept2

Jag har väldigt mycket att vara tacksam över. Det har varit ett så bra år på alla sätt. Och jag tror att 2017 kan bli väldigt annorlunda i och med alla omställningar, men jag tror också det kan bli riktigt super. Jag ser framför allt emot en sommar i nya huset och med en snäll bebis som bara sover och gillar blåsiga sandstränder (haha).

Mitt mål för nästa år är inget annat än att försöka leva mera i nuet, men som jag tror kan vara en större utmaning än det låter som. Målet är att njuta av varje dag så mycket det går, utan att oroa mig över det som kommer, eller har varit. Hur det gått kan vi ta i årssummeringen nästa år!

Tack för att du följt med på bloggen under det här året! Jag hoppas du vill göra det under nästa år också. Länka gärna i kommentarsfältet om du också skrivit en årssummering, så kan jag läsa om vad du gjort i år! 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “Mina höjdpunkter under 2016

 1. Jeanette skriver:

  Gott Nytt År!

  1. Lina skriver:

   Gott nytt år! :)

 2. Heidi Sjölund skriver:

  Hade ni stor skillnad på vart ni skulle flytta om de skulle bli Hesa eller Jakobstad eller var ni fullt inställda på att stanna kvar i Helsingfors ? :) Ska bli roligt att få dej tillbax på CrossFit Jeppis 😙

  1. Lina skriver:

   Vi var egentligen inställda på att bo kvar i Helsingfors en tid ännu iaf.. Men så mittiallt såg vi ett hus vi inte kunde lämna så då blev det Jakobstad. Vi har alltid varit ganska spontana i våra beslut, men månne det inte blir bra! Ska bli roligt att komma tillbaka till CrossFit Jeppis igen, vet dock inte om jag börjar där först senare. Men förr eller senare ses vi nog där! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Kitesurfing Sponsors

Gamla inlägg

Sök i bloggen