Är segling träning?

Är segling träning?

04.06.2016

Här går det undan! Vi seglar som bäst med siktet inställt på Porkkala Udd. Bakom oss lämnade vi Hangö i morse.

Vädret har varit kallare idag, plus att vi har kryssat en hel del, så det har inte varit en av de där lata chill-dagarna.

Grejen med segling är att det kan vara så väldigt annorlunda från gång till gång. Att söndagssegla i medvind där man chillar i fint väder (som vi gjort de två senaste dagarna) kräver knappt någon aktivitet alls förutom att styra rätt. Men ska man kryssa, eller tävla med andra båtar (som det så väldigt lätt blir till när jag och Jonathan är i farten!) så kan man faktiskt se det som bra träning.

Den där dan när vi kryssade i alla smala farleder i Stockholm, då var det snabba tag som gällde och man satt knappt still en sekund. Slå och skota in, spänna eller slacka seglen, och så är det dags att slå igen och du måste hela tiden vara beredd att röra dig från sida till sida i båten och ha alla saker på sin plats. Pulsen gick hög och jag hade till och med träningsvärk i armarna av allt skotande.

Utöver det så tycker jag också man tränar bålen rätt så bra när man seglar, eftersom man hela tiden parerar båtens lutning och försöker hitta bekväma sittställningar. Så vill du stärka bålens inre muskler är segling riktigt super!

Här kommer några livebilder från havet mellan Bågaskär och Porkkala Udd. Solen kom precis fram och bjöd på riktigt härligt fotoväder.

20160604195535

20160604195445

20160604195404

20160604195458

20160604195429

20160604195342

Väderbitna är vi, men vi njuter. Känns lite sorgligt att vi borde vara hemma redan imorgon.

Ha en skön lördagkväll – hoppas du hittar några solstrålar du också!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “Är segling träning?

 1. ann-christin snellman skriver:

  Hej! Förstår att det tar lite emot att återgå till vardagen ! En härlig seglats verkar ni ha haft. Hoppas att jag någon gång får tillfälle att pröva på att segla. Jag lovar att inte skrika högt ! Kram <3

  1. Lina skriver:

   Ja, bara att hälsa på så sticker vi ut en sväng. Vi har till och med extra flytvästar.. ;)

 2. Annika skriver:

  Inspirerande! :) Härliga bilder och häftigt att ni skaffat segelbåt!

  1. Lina skriver:

   Tack ska du ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen