Similar Posts

4 Comments

 1. Att 185slag/s är 90% låter ganska extremt. Dte betyder ju att maxpulsen är nästan 210 typ. Lite väl högt känns det som även i din ålder?
  Glöm inte att man även använder rygg och mage ganska bra i spinning, även om det mer för att stabilisera men gör man rätt ska man ju i princip inte behöva hålla i sig med händerna väl?

 2. Jo men så är jag ju ganska extrem med en maxpuls på 206 ;) Eller för x antal år sedan, borde göra ett nytt test snart, maxpulsen försämras ju med åldern.. Jo det är sant att man använder också bål och armar! Armar använder man bara till 10 % så i princip ska man väl ganska långt kunna cykla utan att hålla i med armarna, men lite tungt blir det nog i längden! 

 3. Det här med maxpuls är ganska intressant och var ligger sanningen? Skull jag gå på det som gällt länge skulle jag vara unik och det tror jag inte. Jag brukar på mina spinningpass ligga och jobba på runt 80% av maxpuls med toppar kring 86-87%. Då har jag “höftat” att min maxpuls är 198 slag/min och jag är 56 år. Började spinna för 1 ½ år sedan.

  Var i kontakt med Bosön och enligt dom så kan min maxpuls ligga runt det jag ställt in, ngt högre eller lägre men det viktiga är att det finns en mkt större variation än man tidigare trott.
  Keep on spinning!

  1. Jo, maxpulsen varierar ju hemskt mycket från person till person. Man borde ju göra ett maxpulstest för att få den riktiga maxpulsen men där spelar ju andra faktorer in som gör att resultatet kan variera beroende på hur och när du gör testet. Jag tror att det är ganska vanligt att man har en högre maxpuls än det som uträkningarna säger, så det bästa är nog att testa maxpulsen genom ett fysiskt test. Tack, keep om spinning du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *