Jag är i usel form! Våga träna som gravid!

Jag är i usel form! Våga träna som gravid!

28.08.2017

Jag har alltid gillat träning och tränat något i hela mitt liv, men det senaste året har jag inte tränat som jag brukar (förstås på grund av graviditeten och förlossningen) och det är nu jag får lida för det.

Jag antar jag inte är den enda som fått sämre kondition efter en graviditet, men egentligen är det ju inte nödvändigt att det blir så. Rekommendationerna säger ju att man ska träna för att upprätthålla, men om man försämrar sig så är det ju ett steg lägre.

Förstås är det ju så att man inte alltid kan, vill eller prioriterar att träna hårt som gravid, och det är väl det som händer med de flesta av oss vanliga dödliga. Visst har jag tränat regelbundet, men jag kunde han tränat både hårdare och oftare om inte latheten kommit emot.

Nu när jag är mer taggad än nånsin på träna aktivt så märker jag ju i vilken usel form jag är. Jag tror jag aldrig varit i så dåligt fysiskt skick som jag är nu. Några armhävningar och jag flåsar och stånkar. Några löpsteg och pulsen skenar.

Men vet ni vad, det känns ändå härligt mitt i uselheten. För om jag vill bygga vidare så behöver jag först känna till nuläget. Och härifrån kan det bara gå uppåt.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

7 thoughts on “Jag är i usel form! Våga träna som gravid!

 1. Jag har en bild (vet ju inte pga aldrig varit det själv) av att när man är gravid så tar tröttheten och latheten liksom över mer än i “normalt tillstånd” och går inte att styra över. Samma med specifika cravings man har, att de inte heller går att kontrollera. Så då får man nog acceptera läget helt enkelt. Kan tänka mig att när man är van att träna som du så måste det kännas extra tufft att komma tillbaka, en annan är van att behöva börja om efter diverse uppehåll då och då ;)

  1. Lina skriver:

   Ja visst är det så, speciellt i början av graviditeten var nog tröttheten svår att hantera. Man får gilla läget helt enkelt och göra det bästa man kan av situationen! Haha, men det är alltid tufft att komma tillbaka, och ju längre paus desto svårare! ;)

 2. Kugge skriver:

  På nåt sätt trösterikt att också du kan ha träningssvackor – och det är ju mer än förståeligt att en inte orkar på samma sätt som gravid. Men som du skrev, nu går det bara uppåt!!

 3. Magnus Skog skriver:

  Om några år kanske du får sällskap på din träning av din pojke. Lycka till

  1. Lina skriver:

   Ja det ser jag fram emot! Tack ska du ha!

 4. E skriver:

  Jag känner så igen mig i det du skriver! I mitt fall så blev träningen lidande under graviditeten tidvis pga trötthet och sen en foglossning som gjorde att det ibland inte kändes värt att träna. Nu ett halvår senare kommer jag i mina egna kläder, kilona har rasat (ligger några kg under min vikt innan graviditeten), konditionen börjar kännas bra men musklerna är totalt obefintliga… Hoppas du fortsätter komma med bra tips på snabba, effektiva träningspass så att jag kanske småningom skulle komma mig för att börja träna igen istället för att (nästan) bara promenera med vagnen :)

  1. Lina skriver:

   Jo det är ju inte alltid man har möjligheten att träna heller under graviditeten även om man skulle vilja! Man får väl låta det ta sin tid att komma tillbaka, men det låter ju som om du är bra på väg! Jag ska försöka ge flera tips på träningspass! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen