fredagsträning

Similar Posts

4 Comments

 1. Visst ska man få i sig mat typ inom 30 minuter efter man har tränat också? Då är det ju lätt med en proteindricka tycker jag, man slappar lite och tar lite goda klunkar (precis som du säger smakar den ju som en milk shake och det är ju ALDRIG fel) :)
  Sen när man slappat nog kan man börja laga riktig mat :)

  Whey-80 är min favorit också. Finns i massa smaker och de flesta är minst ok. Sen är priset bra också jämfört med andra proteinpulver.

 2. Maria Loewen: Länken behandlar kolhydrater, och även där hänvisar han ju till en studie som visade att de som fick i sig kolhydrater fort tog upp det snabbare. saken är väl den att det inte är nödvändigt som icke-elit. Men man brukar ju inte alltid må så jättebra om man tagit ut sig mycket och inte fått i sig något.
  Sen tänkte jag mest på proteiner i mitt inlägg och det säger ju även din länk att man bör ta för muskelreparation.
  Sen om man verkligen behöver fylla på med kolhydrater som icke-elit får man ju bestämma själv (mer kolhydrater efter kondition och mer protein efter styrka). men har för mig att det kan ha andra bra effekter också, som att stärka immunförsvaret snabbare igen eftersom det är försvagat efter träningen.

 3. Jag tycker inte heller att man nödvändigtvis måste äta inom 30 minuter, utan det behövs främst för elitidrottare och andra som tränar jätteofta för att minska på stressutsöndringen och stärka immunförsvaret. Men gränser är väl inte helt on-off där, utan jag skulle säga att ju hårdare och längre du tränar – desto större nytta har du av att fylla på energilagren snabbt… Sen att träna stretchning i 15 minuter och trycka i sig fem bananer på väg hem gör ju mera skada än nytta. Men förstås får man gärna äta snabbt inpå träningen om man har möjlighet. Jag tycker också det är perfekt att ta en proteinshake direkt efter träningen för att senare äta ett stadigare mål, så behöver man inte ha stresslaga mat direkt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *