Träna styrka och rörlighet i ett

Träna styrka och rörlighet i ett

18.02.2016

Jag tränar faktiskt inte så mycket förutom kitesurfingen här. Vi kitesurfar vanligtvis ca 3 timmar per dag, så den träningen känns helt tillräcklig. Det är jobbigt att kitesurfa! Det skulle vara bra om jag orkade träna lite mera djupa stödmuskler, men lite rörlighetsträning nu som då är väl typ så långt jag kommer.

Men jag brukar lägga in lite roliga övningar för styrka i rörlighetsträningen ibland, så slår jag två flugor i en smäll. Ni kommer kanske ihåg hur inspirerad jag blev av soma move och animal flow, och jag försöker hela tiden hitta på nya rörelsemönster att använda mig av i träningen.

Idag efter kitesurfingen stannade jag för att njuta av solnedgången en liten stund på den lilla stranden framför vår stuga. Här är bild på några av övningarna jag gjorde.

 

sri lanka rörlighet1

Krab reach – en av mina favoriter just nu. Bra för baksida axlar och rygg, plus att stretchen känns skön.

 

sri lanka rörlighet1

Downward facing dog, en bra klassiker…

 

sri lanka rörlighet1

Men här gillar jag att släppa benet bakåt och slå över till sittande i en snabb rörelse, eftersom det gör träningen lite roligare.

 

sri lanka rörlighet1

Gillar egentligen inte denna rörelse (tycker den känns så obekväm), men att sträcka ut höftböjarna är bra!

 

sri lanka rörlighet1

En annan av mina favoriter just nu – sidekick, också den med inspiration från animal flow. Start i fyrfota med knäna upp, vrid och sparka. Superbra för bålkontroll!

 

Jag har också ett bra “rörlighetsflow” med lite liknande övningar jag har för att öppna upp höften som jag ska visa. Men jag tror det blir bäst att filma det skillt för sig, så förstår man övningarna bättre.

Kläderna är de från Rip Curl som just nu är mina favoriter att kitesurfa med. Här kom jag precis in från dagens kitesurf så därav lättkläddheten.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Träna styrka och rörlighet i ett

 1. Maria skriver:

  Tack för tipsen, jag ska testa dem nån dag :)

 2. Kitty skriver:

  Soma move har jag tänkt prova på, men har inte blivit av ännu. Har tillräckligt svårt att få in träningen på gymmet, så det är bra länge sen jag var på nå pass vid studioz..
  Kitesurfingen måste ju vara superbra träning! Att orka hålla i sig och hålla upp brädan + alla trick och flygturer. Känns säkert efter 3 timmar! :)
  /Kitty

  1. Lina skriver:

   Testa sen när du har möjlighet, passen är jättesköna! Jo kitesurfingen känns nog lite överallt i kroppen. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Kitesurfing Sponsors

Gamla inlägg

Sök i bloggen