Animal flow, jumppaskoj och cirkus på dagis

Animal flow, jumppaskoj och cirkus på dagis

21.01.2016

Idag har jag börjat min morgon på ett väldigt annorlunda men roligt sätt. Jag har varit på ett dagis och hållit en cirkusjumppa, jumppaskoj, för dagisbarnen. Jag har ju alltid sagt att jag gillar mitt jobb, men nu måste jag säga att jag älskar det! Att ha en förmiddag där man får leka sig svettig som akrobat, jonglerande clown och olika cirkusdjur är precis så roligt som det låter!

 

jumppaskoj dagis

Mina nya, blommiga tights invigdes idag. En person gissade rätt!


 

Jag passade förstås på att granska barnens motoriska utveckling på samma gång, och blev faktiskt ganska positivt överraskad. Förstås var det skillnader mellan barnen, men barnen var allmänt taget riktigt duktiga och klarade av att hoppa, rulla, kasta och deras favorit – att cykla på clowncyklar.

 

jumppaskoj dagis

 

Efter inlägget om Soma Move tidigare i veckan, så rekommenderade en läsare Animal Flow med Mike Fitch. Jag googlade och hittade en helt fantastisk video, som också fungerade som inspiration till dagens jumppaskoj. Vi försökte bland annat efterlikna apsparkarna, krabb-, björn- och lejongången. Mycket inspiration från gymnastik och akrobatik, men förstås var det hela också en rolig lek för barnen! Och svettiga blev vi.

Här är videon!

 

 

Jag har ren plockat ut några bra övningar från videon som jag tänker lägga med i mina och klienters träningsprogram framöver. Många av övningarna är svårare än de ser ut att vara, så det blir riktigt effektiv träning på samma gång som man har roligt. Testa själv så får du se!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Animal flow, jumppaskoj och cirkus på dagis

  1. Clara Toll skriver:

    Sjukt vilken häftig video, blev helt tagen hah!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen