Video: 12 bra övningar i stång

Video: 12 bra övningar i stång

20.08.2015

Häromdagen filmade jag några övningar i stång när jag tränade på CrossFit Jeppis. Att träna i stång är en av mina favoriter – kanske för att känslan att orka dra upp sin egen kroppsvikt är så nice! Men visste du att man kan göra mycket annat också än bara pull ups i en stång? I videon visar jag 12 olika övningar som jag själv brukar träna regelbundet. Jag visar också hur du kan förenkla övningarna med ett simpelt redskap – gummibandet.

Det du behöver för att kunna göra övningarna är förstås en stång. Det behöver inte var en sån här fin box som på CrossFit Jeppis, utan du tar det du har! En stadig trädgren i rätt storlek kan faktiskt också funka riktigt bra!

Övningar som görs i kipping-varianter kräver en del teknik för att få till, och de känns alltid väldigt svåra till en början, men genom att test så lär man sig! Jag kunde inga kipping-övningar alls för ett år sedan, men sedan jag börjat träna crossfit har jag lärt mig dem.

Gummibandet jag använder i övningarna är en typ av specialgummiband som är en stor cirkel, vilket gör det lätt att fästa det i stången. Gummibanden hittar man lite överallt, exempelvis från GetActive, samma sida jag fick mina gymnastikringar ifrån.

Våga testa lite nya övningar i stång du också nästa gång du tränar! Lycka till! 

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen