stretching ökar rörligheten

Similar Posts

6 Comments

  1. hejsan! ja har fått veta att min vänstra arm är överrörlig, vad betyder det? kan man öva bort det på nå sätt?

    1. Hej! Att det är överrörlig betyder helt enkelt att lederna rör sig för mycket. Dvs när armen normalt ska gå upp till 18o grader i luften kanske din går hela 190 grader. Detta beror ofta på lösa ligament, ledband, och de kan inte “spännas till” på nåt sätt. Men det du kan göra är att träna musklerna runt leden för att skydda leden, eftersom det är risk för skador vid överrörlighet. Om det rör sig om axelleden är det bra att träna utåt- och inåtrotatorerna i axeln.

    1. Jaa du, ingen lätt fråga och jag vill inte uttrycka mig som någon expert i området för det är jag inte. Men om man tänker logiskt så är det kanske större risk för muskelsträckningar om man som kall börjar göra långa stretchningar. Samtidigt så finns det alltid en viss risk för att översträcka sig när man stretchar varm. Men båda är okej enligt mig, bara man stretchar lagom mycket och inte som en rysk balettdansös… :P

  2. Hallå,
    ett tips är att göra som du gör på bilden, men ligga ner på rygg, med ena handen på foten och andra handen på knät, o sen dra hela nedre benet mot bröstet. Sträcker riktigt gott i gluteus maximus, tycker jag. :)

    1. Hej! Jo jag brukar stretcha på det sättet också, som är ganska lika som på bilden! Bra med variation :) Fast jag gillar att sitta så behöver man inte anstränga händerna.. ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *