Bra simpass med intervaller – så här gör du!

Bra simpass med intervaller – så här gör du!

15.10.2016

Tycker man det är tråkigt att simma i simhallen, så kan man alltid lägga in lite intervaller för att göra det lite roligare. Du får ett bra simpass och simningen blir också lättare att hålla reda på!

Det blev en sväng till simhallen idag också, så nu sitter jag här och bloggar så avslappnad som man bara kan bli. Det är en härlig känsla man får av att simma. Idag var simhallen nästan helt tom dessutom, nästan så jag hade en egen bassäng för mig själv.

1,7 km simmade jag, vilket för mig nog är en lång sträcka som inte simmat så mycket förut. För att göra simningen mer varierande så brukar jag dela in träningen i 200 meters-intervaller. Det gör att jag får lättare att hålla fokus och också har lättare att komma ihåg hur långt jag simmat.

bra simpass intervaller

Bara dyk i! Bilder från Malta 2014.

Upplägg för bra simpass

Här är ett exempel på ett bra simpass som jag själv testade på idag. Starta och avsluta i lugnare tempo, och däremellan kör du några intervaller som höjer pulsen. Intervallerna är super för att förbättra konditionen och bli en snabbare simmare. Du kan själv göra det hur kort eller långt du vill, men utgå från samma upplägg:

  • Uppvärmning i lugnt tempo 200 meter

Följt av: 

  • 100 meter lugnt – 100 meter stegrande tempo

Det blir alltså en lugn 100 meter följt av en snabb 100 meter. Tänk på att de lugna 100 metrarna verkligen ska vara lugna. Avsluta den sista biten av de stegrande 100 metrarna i så snabbt tempo du kan. Du kan antingen vila vid kanten för att hämta andan, eller fortsätta direkt igen med de lugna 100 meterna.

Upprepa så många intervaller du vill, t.ex. 4-5 st.

Avsluta med: 

  • 400 meter lugn simning som nedvarvning

Och som finne så måste jag ju förstås ännu rekommendera att avsluta med en varm bastu för det ultimata simpasset! 

Ha en skön lördagkväll alla läsare!

 

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen