Guide till Suunto Ambit 3 – synka, ändra inställningar och gör video

Guide till Suunto Ambit 3 – synka, ändra inställningar och gör video

05.09.2016

Snabbguide till Suunto Ambit 3. Jag fick en fråga om jag kan visa hur man använder pulsklockan Suunto Ambit 3, och hur man kan avläsa resultatet i webbprogrammet Movescount, som hör till Suuntos klockor. Nu har jag hunnit bekanta mig lite med pulsklockan tänkte berätta lite hur den fungerar.

Pulsklockan är väldigt enkel att använda – även om den vid första ögonblicket kan verka lite krånglig med alla funktioner. Den har 5 olika knappar. Höger uppe, mitten och nere samt på vänster sida finns en knapp uppe och en nere.

suunto ambit 3

Starta, pausa eller avsluta aktivitet med Suunto Ambit

Att starta, pausa och avsluta en aktivitet gör man via knappen höger uppe. Där är det inga problem och svårt att göra fel.

Synka träningspasset till datorn

För att synka träningspasset till datorn behöver du USB-sladden som följde med pulsklockan. Movescount startar automatiskt, efter att du installerat det, och där kan du titta noggrannare på träningspassen och eventuellt editera infon. Detta funkar väldigt smidigt samtidigt som pulsklockan laddas.

pulsklocka suunto ambit 3

Synka träningspasset till mobilen

Synkningen till mobilen funkar ungefär smärtfritt 50% av gångerna som jag testat, även om jag gör rätt. Varannan gång får jag göra ett nytt försök innan det lyckas. Du behöver ha laddat ner appen Movescount. Sätt på bluetooth på mobilen. Håll in knappen höger mitt på klockan – gå till alternativ – välj anslutning -> synka ihop. Öppna programmet i mobilen och klicka i vänstermarginalen på “klocka”. Stressa inte utan låt det ta sin tid när det ska synkronisera.

synka suunto ambit 3

Därifrån ser du alla gjorda träningspass, och det är också härifrån som du kan göra ändringar på klockan och editera träningspassen.

Synka Suunto Movescount med Strava

Strava är en app för träningspass, där man sparar sina egna träningspass och kan kommentera andras. Jag har själv börjat använda det nu och tycker det är en riktigt rolig app. Det går bra att synka Suunto Movescount direkt med Strava, genom att gå in på Strava och ändra i inställningarna.

Välj ut dina egna grenar och info som ska visas under träningspass

När du startar nytt träningspass, så finns det några alternativ som du kan välja mellan. Cykling, löpning, simning, o.s.v. Om din gren du ska göra inte finns med här, så kan du själv editera detta. Gå in på mobilappen efter att du synkat med klockan – välj “klocka” och klicka på “sportlägen” (se bild ovan). Här kan du addera de träningspass du vill ha med, samt vilken info du vill se under vilket träningspass.

suunto ambit 3 pulsklocka

Jag har exempelvis lagt kitesurfing som snabbval, och valt att visa tid, hastighet, puls, höjd (hur högt jag hoppar) samt stoppur. Det är väldigt viktigt att göra dessa val själv, för annars visas kanske helt info för ditt träningspass. Per automatik trodde Suunto att jag inte ville ha puls och höjd med när jag kitesurfar, så de lade jag till själv.

Info du kan få från Suunto Movescount

På mobilen: Klicka på “jag” i vänstermarginalen. Där får du fram alla gjorda träningspass och du kan klicka på dem för mera info.

På datorn: Gå in på din profil, och klicka på valfritt träningspass. Där ser du all info om passet. Uppe till höger hittar du “edit”, ifall du behöver editera något, exempelvis om du i misstag valt fel gren när du börjat träna.

suunto movescount

Info man kan få fram i grafer på Movescount. De jag brukar kolla är kanske främst puls, fart och höjdskillnad. Man kan också jämföra träningspass med varandra och se olika varv (laps).

Få en video från ditt träningspass

Som en liten extra grej kan du göra en rolig video från ditt träningspass. Du får fram videon genom att gå in i mobilappen, under ett träningspass. Där kan du lägga till bilder, och sen klickar du på “Suunto movie”.

Här är fredagens kitesurfing:

Ja, ungefär så här långt har jag kommit med min Suunto Ambit 3. Jag har inte ännu hunnit testa alla funktioner, men de här är de viktigaste som jag själv behöver för att hålla koll på min träning.

Inlägget är inte ett samarbete med Suunto, men jag gillar klockan och rekommenderar den gärna. Exempelvis här hittar du den på Outnorth (affiliatelänk).

Använder du pulsklocka i din träning? 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Kitesurfing Sponsors

Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen