Det blir bra

Det blir bra

18.01.2021

Barnen vaknar när jag lägger på den starka taklampan. Klockan är 7.15 och det är dags att stiga upp. Bort med pyjamas, på med kläderna. Borsta tänder, krama och gosa. Hitta alla handskar och mössor, på med halare. Krama en sista gång.

En kall vindpust drar in när dörren stängs. Iväg for de, till sitt nya dagis. Inskolningen kunde knappt gå bättre. Och jag, jag sätter på tevatten, plockar fram datorn och sätter mig ner. Pustar ut. Detta har varit min målbild i två månader och äntligen är vi här. Så jag längtat efter att få lite tid för mig själv och mitt jobb.

Jag sätter mig ner och svarar på mail. Blir snabbt väldigt frusen. Det är kallt hos oss idag. Behöver värma upp kroppen, så jag tar fram mattan. Gör lite rörlighet för att väcka kroppen. Sen vill kroppen ha lite mer. Så det blir ett skönt träningspass medan det ljusnar ute.

Jag gör en snabb video av rörelserna (ni hittar dem här på instagram) På med mera kläder, ut och skotta snön som vräkt ner under natten. Förbereder för ett möte med en klient på eftermiddagen, förbereder för hur jag ska lägga upp jobbet framöver. Så mycket jag vill göra, men behöver prioritera så jag hinner allt jag vill på min tre dagars arbetsvecka.

Mest av allt passar jag på att pusta ut, återhämta mig. Ser fram emot att hämta från dagis på eftermiddagen och vet jag kommer att mötas av en liten strålande som springer emot och ropar “mamma!” som om jag var den viktigaste personen i hennes värld och en glad lite större som glatt kramar och frågar varför jag hämtar så tidigt. Hade aldrig vågat tro att dagisinskolningen skulle gå så här bra.

PS. TACK för alla tips och kommentarer kring mitt förra inlägg om mitt mående. Guld värt att ha så många kloka runt om sig! Jag fick svar på nya blodprover idag och ferritin hade sjunkit till 21 (från 41 i somras) så visst är det det som är boven i dramat. Men går vidare med känslan av att äntligen är tjuven hittad. Nu ska det ätas järn i mängder!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “Det blir bra

 1. Lena skriver:

  Hej, jag undrar ännu hur du fick testat ditt ferritin- värde? Via en hvc-läkare? Jag lider mest av trötthet och har av och till funderat varför? Jag har bra hb, men har varit en flitig blodgivare de senaste åren. Är det månne fiffigt? 🤔

  1. Lina skriver:

   Hej! Jag kollade privat, här i Jakobstad vid citotest men jag gissar man kan få på de flesta privata sjukhus där de har blodprovstagning? Lönar sig att kolla ferritin ifall det är järnbrist. Ifall det är järnbrist är det nog inte så smart att ge blod regelbundet skulle jag tro! Lycka till :)

 2. Linnèa stolt bonde från Småland skriver:

  Vilken grym start!!

  1. Lina skriver:

   Ja eller hur! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen