Enkel cheesecake för nybörjare (eller att baka med barn)

Enkel cheesecake för nybörjare (eller att baka med barn)

14.04.2020

Nu blir det bakblogg istället för träningsblogg eftersom det för tillfället blir mera bakning hemma än det blir träning. Hittade häromdagen recept på en enkel men väldigt god cheesecake så jag ska passa på att skriva ner det, innan det glöms bort. För det är ju här på min blogg jag sparar allt jag behöver har sparat.

Och vem vet, kanske det kommer någon annan till nytta också – även strax efter att påsken är över. För denna cheesecake är verkligen värd att ha på listan över enkla men goda bakverk man kan trolla fram när man inte har mycket energi över.

Jag har gjort denna cheesecake nu två gånger tillsammans med Arthur och den funkar väldigt bra att baka tillsammans med barn. Receptet blev hittepå i bara farten (kombination av flera andra recept och råd från en vän) men väldigt gott! 10 minuter är allt man behöver (skojar inte!) plus ca 2-3 timmar i frysen.

enkel cheesecake för nybörjare

Cheesecake för nybörjare: recept

Botten:

  • 10 digestivekex
  • 50 gram smält smör

Fyllning:

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 gram smältost (jag använde Philadelphia)
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk riven limeskal (om man vill)

Dekoration: bär och riven mörkchoklad

Gör så här:

Smält smöret. Mosa kexen och blanda i smöret. Gör ett jämnt botten av den smuliga degen i en form (jag smorde med rypsolja, vet inte om det behövs). Vispa grädden och blanda i socker, vaniljsocker och smältost. Om du vill kan du blanda i lite rivet limeskal, jag tyckte det blev gott och fräscht. Bred försiktigt ut fyllningen över bottnet och ställ in i frysen några timmar. Visst går den att äta direkt också men är inte säker på att man kan kalla den cheesecake då.

En form med löstagbara kanter är smidigt att använda!

Jag ber om ursäkt på förhand för min förmåga att inspirera mera till smått ohälsosam bakning än träning just nu. Men vet ni, så är livet. En kombination av cheesecake och träning är väl nog ändå det bästa. Och att baka tillsammans med barn är ju ganska mysigt ändå. Så länge det går snabbt och blir gott – precis som denna vill säga!

Jag har tidigare skrivit om en salt cheesecake med gravad lax, som är en riktig favorit hos mig. Kul att nu ha en salt och en söt cheesecake på listan. Vet inte om jag håller på bli vuxen eller om det är karantänlivet som tär på mig men jag har på senare tid börjat trivas allt bättre i köket. Speciellt om det vankas något gott!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen