LCHF-tacos

Similar Posts

7 Comments

  1. Mängden ägg/dag ? Finns det någon gräns el gäller sunt bondförnuft ? Även med tanke på kolesterolet.

    1. Det stämmer det som Annika säger. Att man inte kan äta ägg p.g.a. högt kolesterol är en myt. Ät så många ägg som du orkar!

  2. Ingela – jag är utbildad kostrådgivare inom lchf/paleo/naturlig mat och vill bara flika in med att kolestrol i mat har ingenting med kolestrol i blodet att göra. Levern producerar kolestrol oberoende på vad vi äter och detta är till stor del genetiskt betingat.

  3. Den diet du kan hålla är den bästa dieten. Jag äter inte någon renodlad lchf kost men plockar lite godbitar från den.
    Att dra ner på mjölkdrickande och övriga kalorier som flyter är något de flesta mår bra av. I början av året var jag på läkarkontroll och hade en diskussion om vad som var bra för kolesterolvärdet. Upp till tre ägg per dag var ok. Sen är vi alla olika individer som reagerar olika på kosten det finns de som verkar bli smala vad de än stoppar i sig.

    1. Du har så rätt, den diet man kan hålla är den bästa dieten. Man får hitta sitt eget sätt att äta. Det där med kolesterol i ägg är dock inget som man kan begränsa på det där sättet, mat med högt kolesterol har inte bevisats ge hjärtproblem. Högt kolesterolet i blodet behöver inte vara en dålig sak, utan man måste skilja på de olika typerna kolesterol. Kanske jag borde skriva ett helt inlägg om det också. :)

  4. För att få i sig fiber går det att göra mos på broccoli och blomkål med lite smör och mjölk i mättar rätt bra också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *