Action från dagens Tough Viking

Action från dagens Tough Viking

05.09.2015

Jag var in till stan idag och kollade på Tough Viking, som gick av stapeln med start och mål i Kaisaniemiparken. Längs med den 12 kilometer långa banan fanns alla typer av hinder, vissa lättare och vissa svårare. Det var snabba steg, eldhinder, klätterväggar, branta ramper, vattengravar och en hel del annat roligt.

Här kommer lite actionbilder!

tough viking12

tough viking2

tough viking1

tough viking3

tough viking4

tough viking5

tough viking6

tough viking10

tough viking8

tough viking11

tough viking9

På den sista bilden får deltagarna ofarliga elchocker i sig, men som nog såg ut att göra ont för vissa. Jag tyckte detta hinder såg värst ut. Här hördes en stor variation av finska svordomar!

Varför jag inte var med? Ja, det var en mycket bra fråga! Det såg så otroligt roligt ut och jag vet jag skulle ha gillat det. Det är bara det att jag har lite svårt att planera in något när jag har kite-FM som väntar kring hörnet, direkt det blir ett blåsigt veckoslut så blir det av. Det skulle ju vara tråkigt att betala den dyra medlemsavgiften om man inte kan springa… Men nästa år, då är jag också med i gänget!

Någon bloggläsare som sprang Tough Viking? Var det så roligt som det såg ut?

PS. Har du funderat på om du vågar springa själv, så jo – du vågar! På banan syntes alla typer av deltagare med väldigt olika fysiska förutsättningar, och vad jag såg så kom alla i mål.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

6 thoughts on “Action från dagens Tough Viking

 1. Camilla skriver:

  Har de bara en 12 kilometers bana? Ser jätte roligt ut men är ganska långt om man är van att springa runt 5 km :) Behöver man träna skilt till hinderbanor eller bara hålla igång?

  1. Lina skriver:

   På tough viking finns bara 12 km, men Toughest som är rätt så likadant har också 8-km bana, tror jag! Det är nog bra att ha lite armstyrka för att klara hindren, men att hålla igång så man har uthållighet och styrka så borde man nog klara det! Det finns ju alternativ som burpees om man inte klarar ett hinder. :)

 2. Bettan skriver:

  Jag sprang loppet i Stockholm förra veckan. Jättespännande. Som svar till föregående: Ja, för att klara vissa av hindren behöver man god styrka i överkroppen. Men, det finns också alternativ (burpees och armhävningar) ifall man inte klarar ett hinder. Skrev nyligen om Tough Viking i min blogg, kolla gärna!

  1. Lina skriver:

   Härligt! Jo, jag förstod så också att det finns alternativ om man inte klarar ett hinder. Ganska bra vid hinder som rampen där endast en bråkdel kom över. ;) Jag läste inlägget på din blogg, underhållande läsning! Bra jobbat! :)

 3. Jennie skriver:

  Jag sprang tough viking! Det var bland det värsta jag gjort fysiskt faktiskt. Kroppen var så totalt sönder och mörbultad när jag kom i mål att jag inte visste hur jag skulle klara av att ta mig hem. Men visst var den en härlig känsla när man insåg att man tagit sig i mål och klarat alla hinder. :)

  1. Lina skriver:

   Det låter jobbigt, men härligt! :D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen