3 bra coreövningar att göra hemma – inspireras av bebisen!

3 bra coreövningar att göra hemma – inspireras av bebisen!

19.11.2017

Arthur är i den fasen nu att han trivs riktigt bra på golvet för sig själv. Han rullar runt, drar sig fram och snurrar som en klocka. Han kryper inte ännu, men är på gång. Oftast blir det ju så att man själv sitter och tittar på, bekvämt bakåtlutad i en soffa.

Men idag kände jag mig så lat när jag bara satt och tittade på honom att jag lade mig ner bredvid honom och försökte härma hans rörelser. Och det var svårare än jag hade trott. Inte konstigt att han behöver så mycket mat, så aktiv som han alltid är!

3 bra coreövningar

Från Arthurs rörelser blev det 3 väldigt bra coreövningar som bildade ett skönt träningspass!

Även om det nu var Arthur som var min PT, så blev det ett riktigt bra träningspass. Tro mig, bebisarnas träningsprogram där på golven är svårare än det ser ut!

Du kan göra övningarna som coreövningar som avslut på ett träningsprogram, eller som jag idag, för att aktivera sig själv när man bara slöligger på soffan en hel dag.

Gör så här:

 • 6o sekunder per övning
 • 50 sekunder per övning
 • 40 sekunder per övning
 • 30 sekunder per övning
 • 20 sekunder per övning
 • 10 sekunder per övning

Ställ in MyTabata eller annan app på rätt sekunder och ha ingen vila mellan övningarna. När du gått genom alla övningar 60 sekunder så tar du bara så lång paus att du hinner ändra inställningarna till 50 sekunder, och kör direkt igen. Om en stund kommer det att kännas i armarna och bålen och du blir skönt varm i kroppen. 

coreovningar bebis

Klockan

Tränar: Höftrörlighet, corestyrka. Dessutom en väldigt bra övning för koordination och för att träna samspelet mellan överkropp och underkropp. En väldigt bra övning för allihopa!

Tänk att du ska sopa golvet rent med magen. Lyft upp knäet högt mot den sida du ska snurra, och snurra vidare på det sätt som känns naturligast. Försök få med både armar och ben så det sker en stor sidovridning av överkroppen.

Stocken

Tränar: Corestyrka i rygg och djupa och yttre magmuskler.

Starta på mage, lyft raka armar och ben uppåt, spänn rygg och håll axlarna nere. Snurra över till rygg och sträck ut kroppen så lång som möjligt medan du spänner magen. Tänk att du pressar svanken lätt neråt mot golvet om du inte hittar en spänning i magen. Håll armar och ben raka, en bit över golvet. Snurra tillbaka så rak som möjligt.

Rygglyft till planka

Tränar: Tre övningar i en. Ryggstyrka i rygglyft, ryggrörlighet i uppåtpress och core- och armstyrka i plankan.

Gör ett högt rygglyft med både armar och ben. Sätt sen armarna i golvet nära kroppen och pressa dig upp på raka armar med höften kvar i golvet, så du känner en sträckning på framsidan. Vik in tårna under dig och lyft upp höften så du kommer upp i en planka med spänd mage. Kom ner igen och upprepa.

Oberoende av om du har bebis eller ej – testa dessa 3 coreövningar. Det här är träning som känns naturlig för kroppen och som man blir glad av! 

Och dessutom… Som ett litet plus får du ditt golv tvättat på samma gång som du gör träningen!

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “3 bra coreövningar att göra hemma – inspireras av bebisen!

 1. Magnus Skog skriver:

  Har ingen bebis att träna med men det verkar vara bra övningar kanske katten gör mig sällskap Yogamattan har blivit klösmatta ibland

  1. Lina skriver:

   Ja, jättebra övningar, ni får nog testa du och katten :)

 2. Hanna skriver:

  Hej och tack för en fin och bra blogg! Snyggt att du får till mamma-bebis-träning helt utan prestationshets eller att bebisen ska anpassa sig till mammans träning. Detta är perfekt att göra när man ändå umgås med sitt barn. Du upplevs ha en sund inställning egen träning och hur man gör det utan att prioritera bort anknytningen till sitt barn. Toppen! <3

  1. Lina skriver:

   Tack Hanna! Så glad jag blir över de orden! Tack <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen