Dagens övning: Övning för rumpan på pilatesboll

Dagens övning: Övning för rumpan på pilatesboll

23.04.2012

Hej från måndagströtta jag som sitter och bläddrar genom lägenhetsutbudet i Helsingfors på olika internetsidor (har blivit dags för det igen, suck). Vi funderar om man ska hyra eller köpa lägenhet… Det blir ingen träning idag utan en skön vilodag. Men för att inte vara alltför tråkig tänkte jag visa en superövning för rumpan på pilatesboll som min kompis Jessica visade åt mig en gång för länge sen och som jag alltid har tränat nu som då efter det, eftersom den bränner så fint i rumpmusklerna och är så enkel att utföra.

Utgångsläge. Ligg på en pilatesboll med mage och höften på bollen.

Utgångsläge. Ligg på en pilatesboll med mage och höften på bollen.

Ta stöd med händerna och pressa upp benen lätt böjda samtidigt som du spänner ihop rumpmusklerna.

Ta stöd med händerna och pressa upp benen lätt böjda samtidigt som du spänner ihop rumpmusklerna. Sänk ner benen igen och upprepa så många gånger du orkar i tre serier.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Dagens övning: Övning för rumpan på pilatesboll

  1. StepUp 2 Fitness skriver:

    Den övningen är ny för mig och får läggas till mitt ben-rump pass. tack!

    1. Lina Björkskog skriver:

      Varsågod :) Jo testa övningen, den är riktigt effektiv! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen