Ja, visst är vi fantastiska!

Ja, visst är vi fantastiska!

11.04.2014

Vi fortsatte med anatomi och fysiologi idag på PT-kursen. Muskler som fäster på exakt rätta ställen för att rörelserna ska bli perfekta, och leder med ledband, brosk och kapslar som är uppbyggda i detaljerad perfektion för att vara starka, stadiga och smidiga. Har du någonsin funderat hur mycket som krävs av kroppen för att du ska kunna stå upprätt? Hur otroligt många muskler som samverkar för att kunna gå eller springa? Vissa muskler kontraherar, vissa hjälper till som synergister medan vissa vilar. Lägg dessutom på allt annat som händer i kroppen – hjärtat, lungorna, nervsystemet, blod- och näringstillförsel, och automatisk regleringar av hormoner och alla möjliga ämnen – ja, man inser verkligen hur underbart skapad människokroppen är. I mina ögon är det något som omöjligt kan ha uppstått av sig självt, för det är alltför underbart och välplanerat för att bara råka vara, och det tror jag att de flesta som någon gång läst anatomi kan hålla med mig om.

Ja, visst är vi fantastiska, var och en av oss. Och tänk ännu hur man genom att träna och öva på vissa saker kan få musklerna och nervsystemet att samarbeta optimalt för att bli ännu bättre på det man gör. Människokroppen är något som aldrig kommer att sluta förvåna och förundra mig… Synd bara att vi sällan använder våra kroppar till allt vi är kapabla till, men det är en annan historia.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen