Terränglöpning i Esbo + terrängtävling i Helsingfors

Terränglöpning i Esbo + terrängtävling i Helsingfors

11.10.2015

Det var så skönt att sova ut ordentligt i morse, och efter en stor frukost så blev jag väldigt sugen på att springa terräng på något fint ställe. Jag såg en fin höstskog framför mig och ben som orkade springa länge, länge. Så jag googlade fram terrängspår för löpning i Helsingforsregionen, fick Jessica med mig och stack iväg mot Esbo.

Med start från Olars idrottshall startade jättefina spår som gick kors och tvärs och hit och dit. Vi följde skyltarna mot centralparken och tog sen ett härligt trailspår som skyltades som vandringsled. Vi visste inte riktigt vart vi sprang, men sprang på känsla och kollade GPS:en nu som då.

Underlaget varierade i allt från grusvägar, som ni kan se på bilderna under, till småstigar fulla med rötter och stenar och mjuk mossa. Så härligt! Dessa leder rekommenderar jag absolut om du bor i närheten. Riktigt bra mountainbike-spår såg det också ut att finnas. Nio kilometer sprang vi i ett lugnt och skönt tempo.

terränglöpning i esbo

 

terränglöpning i esbo

 

terränglöpning i esbo

 

Terränglöpningsevent nästa lördag i Helsingfors

Och vet ni vad? När jag googlade trailspår i Helsingfors så hittade jag ett terränglöpningsevent som går av stapeln inkommande lördag, 17.10. Helsinki City Trail springs i centralparken i Helsingfors och man kan välja mellan 12 km och 21 km.

Jag gick in och anmälde mig till 12 km direkt. Absolut inte för att tävla, utan för att jag ser fram emot att springa i fina centralparken tillsammans med andra, på leder som är färdigt utmärkta. Jag ser fram emot ett riktigt bra träningspass där jag inte behöver fundera på hur jag ska springa, utan bara får följa en bana. Jag har alltid velat springa ett terränglöpningslopp och nu ser det äntligen ut att bli av!

Hänger någon annan på? Man kan anmäla sig ännu fram till onsdag! 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med




Gamla inlägg

Sök i bloggen