Löplopp 2015 i Sverige och Finland – årets roligaste lopp som du inte ska missa!

Löplopp 2015 i Sverige och Finland – årets roligaste lopp som du inte ska missa!

10.04.2015

Hör du till en av många andra som gillar löpning och gärna tränar utomhus? Löpning är ju världens vanligaste och enklaste sport – det är ju bara att springa!

Men även om man gillar att springa, så är det lätt hänt att motivationen börjar ge med sig efter en tid. Man tröttnar kanske på en och samma löprunda och har inte har några direkta mål som sporrar en att fortsätta träna löpning.

Ett bra tips för dig som känner att du behöver en liten motivationshöjare i din löpträning är att anmäla dig till ett löplopp. Att planera in en löpartävling ger dig automatiskt ett mål att jobba för under träningen, och du har något att se fram emot de dagar när löpningen känns lite tråkig.

Löplopp 2015

Midnight Run i Helsingfors

Det finns alltid någon som är sämre än dig på loppet

Man behöver inte vara speciellt duktig för att springa ett löplopp, utan alla kan delta. Förstås kanske du inte ska anmäla dig till ett marathon-lopp om du aldrig sprungit över 10 km, men om du väljer en passande sträcka så behöver du inte vara rädd för att delta.

Mitt eget tänk brukar vara att det alltid finns någon som är sämre än mig. Även om det låter lite roligt så är det ett bra sätt att tänka på för att våga sig iväg på löplopp som känns spännande.

Tips för att du ska få ut det mesta av löploppet

Bestäm dig innan loppet om du vill tävla eller inte – d.v.s. ser du det som en löpningstävling eller som ett roligt och annorlunda träningspass?

Personligen är jag en tävlingsmänniska, och i kombination med en kondition som inte är riktigt så bra som jag själv tror, så har vissa löplopp blivit en hemsk plåga. Däremot när jag sprang midnattsloppet 2012 gjorde jag det helt utan press, utan pulsklocka, och bara njöt av stämningen. Det var så ofantligt mycket roligare!

Det jag menar är att man inte nödvändigtvis måste sätta ut en måltid för sig själv när man springer, om man inte vill. Vill man däremot se löploppet som en tävling där man tävlar mot sig själv eller andra så är det bra att sätta ut måltider för att pressa sig själv.

De bästa och mest spännande löploppen 2015

Det börjar nu bli hög tid att planera in årets löplopp. För att du ska få hjälp på traven att välja rätt så tipsar jag här om årets bästa, roligaste och mest spännande lopp! Loppen hittar du både i Finland och Sverige.

Helsinki City Run

 • 16.5 i Helsingfors
 • Halvmaraton, 21 km
 • Avgift: 76 €

Finlands bästa halvmaraton (?) som jag själv sprang för några år sedan. Ett roligt lopp med en massa anmälda, så här behöver du inte känna dig ensam. Sista anmälningsdag för loppet är nu på söndag 12.4.

HCR löplopp Helsingfors

Helsinki City Marathon

 • 15.8. i Helsingfors
 • Marathon, 42 km
 • Avgift: 77-90 € beroende på hur snabbt du anmäler dig

Finlands legendariska marathon. Välordnat och alltid bra feeling.

HCM löplopp Finland

Helsinki Street Run

 • 15.8. i Helsingfors
 • 17 km
 • Avgift: 45 €

De 1500 snabbast anmälda ryms med till detta nya lopp för i år, som ordnas på samma dag som Helsinki City Marathon. Som slogan har man “marathonfeeling utan blod, svett och tårar”.

helsinki street run

Naisten kymppi

 • 24.5.2015 i Helsingfors
 • 10 km
 • Avgift: 52 €

Naisten kymppi som motsvarar svenska Tjejmilen. Gå, jogga eller spring 10 km tillsammans med andra glada kvinnor!

löplopp helsingfors

Zombie Island Run

 • 22 augusti i Mariehamn, Åland
 • 6 km
 • Avgift: 35-60 € beroende på hur snabbt du anmäler dig

Ett annorlunda och spännade lopp på Åland. Loppet är en hinderbana, där deltagarna även blir jagade av zombies, vilket antagligen sätter lite extra fart på benen.

löplopp åland

Midnattsloppet

 • 15.8 i Stockholm, 22.8 i Göteborg, 29.8 i Helsingfors och 5.9. i Malmö
 • 10 km
 • Avgift: 39 € / 395 SEK

Ett väldigt roligt löplopp som springs i stadsmiljö med en hel del uppiggande roliga programnummer längs med banan. Färgsprakande shower, peppande musik och mycket mer. Jag sprang Midnattsloppet själv 2012 och älskade det!

midnattsloppet

 

Stockholm Marathon

 • 30.5 i Stockholm
 • Marathon
 • Avgift: 985 SEK

Ännu finns några platser kvar till årets Stockholm marathon. Europas fjärde största marathonlopp med 22 000 löpare låter ju verkligen lovande. 3:e maj kan den som är anmäld till loppet provspringa banan.

stockholm löplopp

Lidingöloppet 

 • 25-27.9 i Lidingö, Stockholm
 • 30, 15 eller 10 km
 • Avgift: 695 kr-795 kr för 30 km beroende på när du anmäler dig, kortare banor billigare

Det omtalade Lidingöloppet är populärt löplopp för den som vill utmana sig själv. Det 30 km långa trailloppet med stora höjdskillnader sägs vara lika tufft som ett marathon. Något jag gärna skulle vilja testa någon gång!

lidingöloppet

Tjejmilen

 • 5.9 i Stockholm
 • 10 km
 • Avgift: 335 /395 SEK beroende på om du vill ha tidtagning eller ej

Sveriges största idrottsevenemang för kvinnor som angörs för 32:a gången i september 2015. Gå, jogga eller spring och njut av stämningen!

tjejmilen

Tough Viking

 • 9.5 & 29.8 i Stockholm, 25.4 i Göteborg, 19.9 i Malmö, 30.5. i Oslo, 5.9. i Helsingfors
 • 5-15 km beroende på löplopp
 • Avgift: 795-895 SEK / 77-99 €

Detta lopp vill jag testa någon gång! På banan
finns en massa olika hinder som man ska ta sig över, under och förbi. Ett löplopp som passar den som vill ta i ordentligt och inte är rädd för att bli smutsig.

hinderbanelopp sverige

Toughest

 • 2.5 i Malmö, 16.5 i Umeå, 23.5. i Stockholm, 6.6. i Aalborg, 15.8 i Helsingfors, 5.9 i Oslo, 26.9 i Köpenhamn, 10.10 i Göteborg
 • 8 km
 • Avgift: 795-895 SEK / 85-95 €

Skandinaviens största löplopp med hinderbana som verkar vara väldigt likt Tough Viking. Detta lopp vill jag också testa på. Över 40 hinder att ta sig över som alla låter väldigt lockande!

toughest löplopp 2015

The Color Run

 • 6.6 i Helsingfors, 9. 5 i Linköping, 23.5 i Stockholm, 14.6. i Malmö, 19.8 i Gävle, 5.9 i Göteborg, 19.9 i Lund, 26.9 i Uppsala
 • 5 km
 • Avgift: 35 € / 345 SEK

Ett annorlunda löplopp där man springer i en rolig färgfest! Målet med löploppet är inte att komma först i mål utan ha roligt på vägen tillsammans med alla andra löpare.

color run löplopp

Löplopp i Stockholm 2015

Det finns förstås många andra löplopp än de jag några jag nämnde i detta inlägg. Ifall du bor i Stockholm och vill kolla in alla lopp som finns nära dig så hittar du alla lopp exempelvis här.

Löplopp i Helsingfors 2015

Vill du springa ett löplopp i Helsingfors 2015 så hittar du alla löplopp exempelvis här på MyNextRun.

Med olika löplopp är det ofta så att deltagaravgiften blir dyrare ju senare men anmäler sig, så det lönar sig att anmäla sig tidigt både för plånboken och för att hålla upp motivationen. 

Ha en riktigt bra löparvår! 

PS. Om du missat det så hittar du på min blogg ett styrketräningsprogram som jag gjort upp speciellt för löpare – Styrketräning för löpare – Träningsprogrammet som gör dig till en bättre löpare.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

6 thoughts on “Löplopp 2015 i Sverige och Finland – årets roligaste lopp som du inte ska missa!

 1. marica skriver:

  Som nybörjare inom löpning så var det här ett jättebra inlägg. Så mycket roligare med ett konkret mål när man ska börja komma sig igång med träningen.

  1. Lina skriver:

   Vad kul att du gillade inlägget! Lycka till med löpningen :)

 2. Josefin skriver:

  Tack för alla bra tips! En mycket bra lista du har gjort.

  1. Lina skriver:

   Tack, kul att du gillade!

 3. Kenth Lindgren skriver:

  Hej, kul lista men tyvärr missade du premiären av “Straffrundan” ofarligt exakt springskytte för alla men det blev så uppskattat att vi kör igen 11 juni Stockholm. Välkommen att pröva på, du kommer inte att ångra dig!

  1. Lina skriver:

   Det låter riktigt skoj!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen