Min bästa återhämtningsdryck efter träning

Min bästa återhämtningsdryck efter träning

24.11.2014

Mat efter träning. Som jag tidigare skrivit så behöver man inte nödvändigtvis äta inom 30 minuter efter träning, vilket är något av en myt – så länge man inte är en elitidrottare eller tränar väldigt mycket. Men om man har möjligt att äta direkt efter träning så är det förstås bara positivt.

När jag kommer hem efter ett tungt träningspass, så vill jag ofta först duscha och byta kläder innan jag ens börjar laga mat, vilket betyder att det räcker ganska länge innan maten är klar att äta. Och speciellt om jag tränat hårt så kan jag ibland vara så trött att jag knappt ens orkar i duschen. Då är det bästa tipset en snabb återhämtningsdryck direkt jag kommer hem, så får jag energi till att duscha och laga mat i lugn och ro.

Recept på min återhämtningsdryck: 

  • 200 ml mjölk
  • 2 stora matskedar Whey 80 proteinpulver (choklad passar bra)
  • En banan
  • En stor näve frusna (inhemska) hallon

återhämtningsdryck2

Allt mixas ihop i en mixer och blir till två stora glas som jag brukar dricka innan duschen. Och det bästa med återhämtningsdrycken är att den smakar som en supergod milkshake – riktigt gott alltså!

återhämtningsdryck efter träning

Man kan ju förstås variera receptet in i det oändliga, men just detta tycker jag är riktigt gott och dessutom bra efter träning. Bra med proteiner, och dessutom kolhydrater, vilket är bra för att snabbt återhämta sig efter hårda träningspass.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Min bästa återhämtningsdryck efter träning

  1. Mats Adamsson skriver:

    ska jag absolut testa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen