Ont i smalbenet

Similar Posts

15 Comments

 1. Åh va bra! Precis det här har jag haft funderingar kring också! 
  Jag har nyligen hittat din blogg, tycker den är jätte bra! Du verkar klok och härlig. 

 2. Har haft samma problem i många år men sedan jag gick till löplabbet och de filmade när jag sprang på ett rullband kunde de se vilken typ av sko jag behövde då jag belasta foten lite annorlunda. Värt varenda krona jag fick lägga på det!!

 3.  hej är en fotbolls spelare med benhinne problem. alltså smärta vid smal benet. problemet började när ja gick upp i vikt. ja får hård massage på utsidan av vaden innan träning och match med en kavel. det gör ont men det funkar. prova det

 4. Hej! har hittat glädjen att springa på löpband ja oxå och ibland får ja känningar i smalbenen, jag gör ibland de strechövningarna du lagt upp och vet ej om de funkar… Jag förstog inte heller riktigt hur jag ska tänka på att trampa ner. Ska ja trampa ner hälen eller trampdynan vid tårna först?

  1. Hej! Det låter bra med stretchning. Men kom ihåg att det antagligen beror på ovanhet så undvik att springa för mycket nu i början. Det jag menade var att det kan vara bättre att skippa hälnedslaget, landa på hela foten eller landa på trampdynan och sätt sedan ner hela foten i marken. Men detta är bara min egen teori, vet inte om det stämmer.

 5. Tack Lina Björkskog för detta ilägg! Jag var i morsse tvungen att hoppa på ett ben till vessa pga av smärta på höger smalben. Googlade på valpsjuka och hittade din blogg, bra ilägg! Jag kollade in de olika orsakerna och misstänker jag har benhinneinflamation, eftersom smärtan kommer då jag lyfter fotryggen (svårt att lyfta foten från gaspedalen).
  Försökte dusha med kallt/varmt och massera, det hjälpte inte märkbart. Ska försöka med vila och Buranakur 600mg x3 några dagar.
  Dina stretchövningar ska jag göra sen benet blivit bra! :)

 6. Hej
  Mina smalben har fått för sig att börja värka efter 0,5 km när jag power- walkar sen sitter det i i ca. 3 km för att sen sakta avta helt . Sen funkar det smärtfritt resten av träningspasset. Vilket jag tycker verkar konstigt. Bra att värken försvinner , men varför?

  1. Ja du, det var en bra fråga som inte är helt lätt att svara på! Vanligtvis uppkommer smärtan om efter en tids gång/löpning, men då brukar det bli värre ju mera man belastar det.. Det låter som om muskeln blir överbelastad, men mjukas sedan upp igen och smärtan försvinner, vilket förstås är bra, men det kan också vara ett “förstadie” för allarligare symptom. Det lönar sig att ta det försiktigt, för att undvika att det blir värre. Du kan också testa att värma upp lite innan, genom att gå i trappor och gå upp på tår och hälarna för att mjuka upp smalbenen innan du ger dig iväg.

  2. Jag har nästan exakt samma problem, jag springer 1km, går i två-tre och sen kan jag springa igen. Jag kan känna att det blir bättre om jag värmer upp i några kilometer, samt även håller igen med frånskjutet med vadmuskeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *