pig squats

Similar Posts

2 Comments

  1. Tack för ännu ett bra inlägg! Jag undrar om du kunde förklara skillnaden på knäböj och benpress, och sen skillnaden på liggande eller sittande benpress? :) Förstår att det är någon skillnad i att pressa
    “uppåt” eller “neråt” med benen, men inte vad det gör för skillnad. Tack!

    1. Hej! Bra fråga! Du använder samma muskler i båda knäböj och benpress, men skillnaden är att knäböj är en mer komplex övning där du också hamnar att jobba med resten av kroppen, exempelvis bålen. Knäböj är också mer funktionell eftersom det är just den rörelse man gör många gånger varje dag. Benpress är däremot bra om man har ena benet svagare och vill träna upp det ena, eftersom du kan jobba med ett ben i taget. Benpress kan också vara bra om man av någon orsak vill träna lättare men ändå med tung vikt. Men skulle rekommendera de flesta att ha med knäböj, och sen kan man lägga till benpress om man vill köra slut på benen i slutet av träningen när man är trött.

      Det är ingen skillnad på liggande eller sittande benpress, men var du placerar fötterna och vilken vinkel överkroppen är i påverkar musklerna lite olika. Övningar där man har fotsulan i golvet är i allmänhet bättre för att aktivera musklerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *