bergochdalbana

Similar Posts

3 Comments

  1. Jag kanske borde testa några såna övningar, för det är nog något som inte står riktigt rätt till med mina kristaller (fast kan ha att göra med spänningar i nacken med, eller kanske de båda samverkar), och då är jag verkligen ingen gammal gumma ännu..!! Fast karusellerna etc tackar jag nej till, får dödsångest om det går fort, upp och ner, högt upp etc. :P Plus att om man redan har något slags problem som gör att jag redan efter ett par våningar med hiss kan känna mig lite yr för en kort stund lär jag få lägga mig ner på marken efter en tur i berg-och-dal-bana :D Tänkte t.o.m ramla omkull ifjol under sommarteatern i Oravais efter att ha suttit på den roterande scenen länge, drog nästan med mig en äldre dam på köpet, snacka om pinsamt :D

    1. Hmm jo det låter ju nog som om du skulle ha nytta av att stå lite på huvudet nu som då! ;) Ofta beror nog yrsel och sånt på dålig blodcirkulation, spänningar osv, men att du blir yr av en roterande scen låter faktiskt lite skumt när du är så ung. Mera huvudstående för dig helt enkelt.. :)

      1. Kroniska spänningar i axlar och ibland nacke har jag haft sen övre tonåren, skyller på skola + dator + stillasittande liv eftersom jag bara blev trött och yr av att motionera. Fysioterapeut konstaterade att jag hade för svaga muskler för min ålder inom de flesta muskelgrupperna. Några år senare blev jag aktiv med styrketräning och i 24-26 års ålder kände jag mig mig mycket yngre i kroppen än jag gjorde som tonåring, hehe :P Nu har jag dock paus med gymmandet och tränandet är det lite si och så med. Karusellyrsel (antar jag att det var) fick jag dock för 1 och ett halvt år sen typ då jag var som mest vältränad, det kom sporadiskt 1-2 ggr/månad (hände alltid i sittande ställning och kändes som att rummet snurrade runt ett helt varv och sen slutade det lika plötsligt som det kom, så känns samtidigt inte som den typiska kristallsjukan..?) under en tid men så försvann det. Sen dess har jag dock haft lindrig yrsel efter att jag åkt i hiss och liknande, och så hade jag en helskum upplevelse ifjol efter att jag försökt öppna örongångarna genom att blåsa kraftigt genom näsan (hade lock för öronen pga av förkylning), efteråt kändes det som att benen ville vika sig då jag skulle gå, fast de vek sig aldrig på riktigt. Råkade samtidigt ha en kraftig urinvägsinfektion, fast det hade nog inte direkt med saken att göra tror jag.. Helskumma saker som jag misstänker har nåt sorts samband, kanske är det en kombination av spänningar och något med kristallerna, ingen aning..? Att alltid ha åtminstone lite spända axlar oavsett hur mycket eller lite jag tränar hör till vardagen för mig, det tycks jag inte komma ifrån – men det besvärar mig förstås mindre om jag håller mig aktiv. Usch, förlåt för en vansinnigt lång kommentar, men förhoppningsvis kan det vara intressant för dig som fysioterapeut ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *