Similar Posts

11 Comments

 1. Din rubrik var av väldigt starka ordval! Tycker har man inget gott att säga kan man lika gärna låt bli att skriva! Har du tänkt på alla H&M, Gina modeller tex vad signaler dom till alla barn, tonåringar o kvinnor! Tror knappast att bikinifitness e någon bov i detta! Känner personligen dom som tävlar i detta å har efter många års vanlig träning viljat ha ett mål att utveckla sina muskler o styrka å kämpa för ngt! Att tävla i denna gren ska man minsann ha finsk sisu! Man ska vara fokuserad, träna hårt, äta rätt å hälsosam kost hela tiden! Dom följer hela tiden ett schema av teamledare.. Inte tränar dom ju bara för den ena dagen typ då dom ska stå å tävla. Alla har olika mål med sin träning å har även rätt till det! Även andra tränigsbloggar kan påverka negativt osäkra tonåringar om sina ideal, hur ofta man ska träna, äta å göra, för att inte tala om insta bilder vad dom allt gör!… Tycker det är ett gemensamt ansvar vad man förmedlar med sina värderingar och ideal! H jecka

  1. Hej Jecka! Jo jag vet att min rubrik kanske var lite väl stark och funderade på det en del efteråt. Men det lutar mot att det stämmer så den får stå kvar. Det är solklart att det är allt annat också som snurrar i medierna som påverkar och bidrar till en ökad utseendefixering, och vissa påverkas säkert mera av catwalkmodeller än flexade muskler. Men att påstå att bikinifitness-atleter inte bidrar till detta är nog blåögt. Eftersom min träningsblogg handlar om just träning var det därför naturligt för mig att ta upp just den biten.

 2. Hurraa för att någon vågar stå för sina åsikter! Du är modig och jag är säker på att många många håller med dig!
  Jag följde en tid våra österbottniska bikinifitness stjärnor, men ju längre tiden gick märkte jag hur otroligt ytliga dessa tävlingar är. Att träna och äta sunt är verkligen toppen, men på tävlingarna handlar det inte bara om en muskulös stark kropp, utan om diamanter, stort hår, smink och t.o.m. silikonbröst, om man inte är lyckligt lottad med en c-kupa. Tror tyvärr inte att en aa-kupa går hem hos domarna.
  Det som oroar mig, då detta har blivit så populärt, är att många unga ser upp till dessa utsminkade bling bling athleter som står i en sexig pose på scenen.

  Jag känner också obehag av att se på kvinnorna som står och putar med rumpan åt folket. Det känns mera porrigt än sexigt och helt fel då vi i slutändan pratar om en SPORTgren. Jag anser denna gren tillhör mera en skönhetstävling än en sportgren. Miss Suomi och Fröken Sverige sliter garanterat också på gymmet, även om hon har ett mera naturligt utseende.

  1. Tack Sara! Det är klart att de sliter i månader på gymmen, men hur bedömningen sen görs på scen är ju något helt annat. Jag håller med om att det kan kännas mera skönhetstävling än sportgren.

 3. Pingback: Ängeln i köket
 4. Du säger att du inte riktar ditt inlägg åt dem som utövar sporten utan åt sportens utformning…Well, det är ju de som utövar sporten som läser dina inlägg och tar illa vid. Tror knappast de som utformat reglerna och kriterierna för tävlingarna på IFBB läser och begrundar dina inlägg. Har du en åsikt så fine, vill du förändra något så kan du ju kontakta dem som har hand om regelverket men skriv nu inte att det är världens löjligaste sport i din blogg…Många tjejer håller som bäst på med sina tävlingsförberedelser at this very moment och viger sitt liv åt denna i dina ögon “urlöjliga sport”. De ger precis allt de har och jag tycker detta förtjänar respekt och uppskattning, inte en sånhär sågning. Och om du nu verkligen inte kan hålla dig från att ge ut din åsikt här kan du ju välja ord som uttrycker saklighet och inte agg och ilska. Tycker det bara påvisar okunskap och dålig insikt i sporten i fråga.

  1. Jo jag förstår hur du menar. Men nu hade jag inte tänkt att jag kan påverka tävlingsformat desto mera, utan tanken med inlägget var helt enkelt att jämna ut bilden som visas i media – varav mina blogg är en av dom – så att alla träningsintresserade unga tjejer inte tror att de måste se ut som en fitnessprinsessa för att duga.

 5. Jag blir så glad varje gång någon vågar sticka ut och visa på de sjuka idealen som förekommer. Motvikter till det ständiga bruset vi matas med på nätet eller på tidningsomslagen eller reklampelarna och som får oss att tänka efter är jättebra för jag tror verkligen på detta som man skrev om på svt tidigare http://www.svt.se/nyheter/sverige/alltfler-befinner-sig-i-mediebubbla om hur lätt vi hamnar i vår egen lilla mediebubbla och därmed bara matas med åsikter som överensstämmer med vår egen vilket så småningom gör att vi tror oss ha den enda o verkliga sanningen.
  http://livskick.nu/ är en sida jag gärna läser eftersom de ofta får mig att tänka till vad JAG verkligen står för och vill vara.
  Tack Lina för att du vågar vara den du är!

 6. Tack Nette för din kommentar! Roligt att höra att du tänker på samma sätt som jag. Livskick verkade vara en härlig sida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *