Tummen upp för den lugna promenaden

Tummen upp för den lugna promenaden

22.08.2013

Ibland är det skönt att promenera istället för att springa. Förr tyckte jag att det var riktigt tråkigt att gå eftersom det gick så långsamt, men efter att vi flyttat till Drumsö händer det ofta att jag tar en lugn kvällspromenad. Ingen powerwalk, utan bara lugn lunk utöver den vanliga träningen för att sträcka på benen och njuta av havsluften och naturen.

Jag tror det är riktigt nyttigt att röra på sig förutom när man tränar. Man brukar ju prata om 10 000 steg per dag, och det tror jag faktiskt är riktigt nyttigt för oss alla. Kroppen behöver lite normal aktivitet och inte bara det att du sitter hela dagen, river i med träning en timme och slänger dig i soffan sedan resten av kvällen. Den där lugna promenaden eller något annat aktivt där emellan tror jag faktiskt kan vara riktigt bra.

Till dig som har barn: försök hänga med i barnens lek och svängar, istället för att passivt titta på från sidan. Barn har så mycket energi och är fulla av rörelseglädje – skulle vi alla leka som dem tror jag också att vi skulle slippa en hel del stöd- och rörelseproblem i världen.

Och så kan man ju hitta så mycket fint när man är ute bara för att njuta!

Solnedgång Drumsö

Solnedgång Drumsö

Ni kanske också läste om gubben som nyss fyllde 123 år, minns inte i vilken nättidning jag såg honom. Men han hade inte vare sig elittränat eller marathonlöpt för att leva så länge utan han hade promenerat mycket varje dag när han vallade får, om jag kommer rätt ihåg. Tummen upp för promenaden!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Tummen upp för den lugna promenaden

  1. Härliga bilder och bra text!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen