Grönkålschips: recept på knapriga, nyttiga chips du enkelt gör hemma

Grönkålschips: recept på knapriga, nyttiga chips du enkelt gör hemma

07.01.2020

Idag är ingen vanlig dag; Arthur har börjat på dagklubben och jag sitter här hemma och har jobbat ostört i två timmar medan Greta sovit. Jag har hunnit med mera jobb på de två timmarna än på hela förra året. Så otroligt skönt att få tiden att beta av allt ogjort. Och Arthur, han verkade trivas som fisken i vattnet och hade inga problem att säga hejdå.

Men det jag egentligen hade tänkt skriva om var något helt annat; grönkålschips, som jag testade laga igår.

Grönkål är någon av de allra hälsosammaste grönsakerna, sprängfylld med vitaminer, fibrer och mineraler. Det du får i dig av grönkålen är vitamin A, C, E, K, B5, B6, folat och mangan. Grönkål innehåller också thiamin och riboflavin samt mineraler som järn, kalcium, potassium och fosfor. Massor med nyttigheter på en och samma grönsak!

Har du också grönkål över från julen som du behöver bli av med? Om du tröttnat på grönkål i sallader och smoothies så är knapriga grönkålschips ett hett tips från mig. Ett perfekt sätt att bli av med gulnad och ledsen grönkål från kylskåpet. Dessa grönkålschips smakar dessutom helt fantastiskt!

Recept på grönkålschips

Ni får ursäkta den krassa bilden, bättre än såhär blir det inte i mörka januari.

Grönkålschips är enkla att göra.

Tvätta grönkålen och riv bort bladen från den tjocka stammen. Riv i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Häll över rejält med olivolja och massera in olivoljan med händerna så grönkålen blir täckt med olivolja på alla sidor. Strö på salt och om du vill ha hetta tipsar jag om cayennepeppar – men var försiktig så det inte blir allt för starkt.

Lägg in allt i ugnen ca 15-20 minuter på 150 grader. Kolla så grönkålschipsen får lite färg, men akta så de inte bränns. Ta ut och låt svalna innan du njuter av de knapriga läckerheterna.

Det är faktiskt godare än det kanske låter och jag utmanar dig att testa grönkålschips om du inte ännu gjort det. Passar perfekt att knapra på som sådana eller som tillbehör till maten. Vi åt dem igårkväll tillsammans med batatas bravas och chorizo – en riktigt god kombo!

Annat du kan göra med grönkål:

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen