3 övningar till din legday

3 övningar till din legday

28.02.2019

Jag hade sånt bra flow i träningen igår att jag tänkte dela med mig av en benträning med er. Det här är tre övningar som passar bra att göra antingen som en del av ett helkroppspass (som jag gjorde dem) eller som avslutande övningar till ditt benpass.

Här är 3 övningar du kan göra på din legday!

  1. Sumo marklyft
  2. Stepup eller boxjump
  3. Utfall med vikt på raka armar

Gör så här:

Starta först med en tyngre övning, som t.ex. knäböj med skivstång. Lägg fokus på den övningen och låt den ta tid när du laddar på rejält med vikter.

Sen kan du avsluta passet med de tre övningarna, som du gör 4 varv för tid. Lägg på rejält med vikt i sumo marklyft (kettlebell eller skivstång) och satsa på 5-10 tunga repetitioner. Höj sen pulsen med 15 stycken boxjumps och avsluta varvet med 16 gående utfall (8 per ben) där du håller en viktskiva på raka armar ovanför huvudet. Vila kort mellan varje varv vid behov, eller kör på direkt med ett nytt varv.

De här rörelserna blir bra basövningar och en fin helhet tillsammans. Det här är precis min typ av legday – träning med några bra övningar som tränar de viktigaste momenten där du involverar alla viktiga muskler i benen. Och som plus kommer du inte behöva lägga hela kvällen i gymmet, utan får ut mycket av träningen under en kort tid.

Läs mera:

Träningsschema – hur lägga upp sin träning?

Styrketräning: hur gör man? Träningsupplägg för gym

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen