Har du söndagsångest?

Har du söndagsångest?

03.03.2019

Jag kom att tänka på idag att jag inte haft söndagsångest på väldigt länge. Nu för tiden som “hemmamamma” kan jag också njuta av måndagar och tycker det är så skönt att äta frukost i lugn och ro på måndagsmorgnarna.

Under de år jag jobbade som fysioterapeut på Helsingfors hade jag nog viss söndagsnervositet varje vecka. Tyckte det var jobbigt att veta att jag måste vara på jobb prick klockan 8 eller så var det en kund som blev tvungen att vänta på mig.

Men de senaste åren jag jobbat som egenföretagare har jag inte haft söndagsångest, utan det är så mycket lättare att se fram emot nån del av jobbet eller något roligt jag får göra. Livet som egenföretagare ger mig sällan ångest när jag kan styra och ställa själv över min tid.

Dessutom hade jag ofta som vana att starta måndagen mjukt med frukost framför Netflix innan jobbet satte igång, för att ha något att se fram emot på söndagkväll. Eller ett träningspass på lunchen. Varför inte, när jag själv är min egen chef?

Jag tror de där småsakerna kan betyda mycket. Kanske inte för att vara effektivaste möjliga, men för att se fram emot något istället för att ha ångest.

På mannens jobb har de gemensamma måndagsfrukostar som företaget står för. Visst blir det lite trevligare att tänka på jobbet när man vet man får starta med en god frukost tillsammans med kollegorna.

Är det så att man borde byta jobb om man varje söndag går med en känsla av jobbångest i halsen? Eller kan man minska på stressen på nåt sätt, prata med någon som kan hjälpa?

I en drömvärld tror jag att söndagsångest inte finns. Jag tänker att livet är allt för kort för det. Men verkligheten kan ju se helt annorlunda ut. Och på ett sätt tror jag människan behöver lite utmaningar och sånt som skrämmer en – det är ju så man växer.

Men vad är lagom?

Hur tänker du? Är söndagsångest något man ska lära sig leva med eller tvärtom – något man borde göra något åt?

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med




Gamla inlägg

Sök i bloggen