Similar Posts

5 Comments

 1. Jag måste bara skriva att jag gillar verkligen din blogg! Vad roligt med halvmaraton! det skulle jag också vilja prova på! just nu har jag dock problem med löparknä, vilket är mycket störande eftersom jag annars tycker mycket om löpning! Visst har du haft problem med löparknä, hur har du gjort för att blivit av med det? hur fungerar det att tejpa knäet och hur skall man tejpa knäet? Det skulle vara intressant att höra om det!

  1. Jo jag har också haft problem med löparknä, så jag vet hur tråkigt det är att inte kunna springa. Det man enligt teorin ska göra är att stretcha (
   https://www.linabjorkskog.com/traning/bilresa-och-stretching-av-tractus-iliotibialis, du kan också ha benet rakt på golvet) och tejpa (https://www.linabjorkskog.com/traning/ingen-knasmarta-vid-barfotalopning, tejpningen här ser råddig ut, men man ska försöka få tejpa så att benändarna av lårbenen (där det gör ont) får mera rum att röra sig, tejpen stöder upp det onda stället, drar skinnet lite “utåt”) och undvika löpning tills det blir bra. Det som själv tror att hjälpte mig var att jag köpte barfotaskor och började analysera min egen löpstil. Jag märkte att ju mera jag använde höften, desto mindre kändes det i knäna. Det är ofta en ganska vanlig sak, att man använder knäna för mycket och glömmer att röra på höften när man springer, så du kan ju testa om det skulle hjälpa för dig det med. Annars rekommenderar jag också barfotaskor (eller sättet man springer med dem), eftersom de minskar belastningen på knäna avsevärt. Skulle kunna skriva ett inlägg om det nångång.. Men lycka till! 

   1. För min del funkade stretching för att bli av med löparknät, fick även tips om att massera den stela senan och dra ut den lite för att den ska bli mer elastisk.

    Sen måste jag varje säsong inleda försiktigt, börja med korta sträckor och öka långsamt för att vänja knät.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *