tejpning av löparknä

Similar Posts

13 Comments

 1. Vad tycker du om typ knästöd, typ en “strumpa” för knät. De spänner ju inte åt lika hårt som tejp kanske men är elastiska och värmer bra. Är det något som också kan funka eller är det mest för annat?

  1. Nu har jag inte testat sånt så kan inte säga av erfarenhet. Inte tror jag att ett löparknä blir sämre av det, men ett sånt stöd har inte samma funktion att det minskar på friktionen så som kinesiotejpning gör. 

 2. Hej!
  Här är en till som har problem med knän! Men mitt problem är att jag är lite hjulbent och svag i höften. Mina vrister är bra, men därifrån har jag en lite för stor vinkel inåt. Har varit till knäspecialist som konstaterat detta. Jag har i princip samma problem som löparknä, men för mig är det senan på insidan av knät som töjs för mycket. Nu undrar jag är det bra att göra höftövningarna du visade? Och kan man tejpa knät på insidan oxå? Det ända jag hittills gjort är att jag har tejp inne i skon under stortån och en bit in under foten.

  Hittade hit först idag, men ser bra ut…. blir en blogg jag kommer att följa!

  1. Hej! Jag förstod inte riktigt hur dina knän är, att du är hjulbent men att insidan av knäna töjs för mycket. Är man hjulbent brukar insidan av knäna bli överbelastade och spända, medan utsidan töjs. Men hursomhelst tror jag nog att det är bra att göra höftövningarna, och även andra övningar som exempelvis knäböj med gummiband runt knäna där du försöker hålla knäna på samma linje som tårna under rörelsen. Jag har tyvärr inte hört om tejpning på insidan av knäet vid hjulbenthet, så det kan jag inte svara på, även om det säkert skulle vara möjligt. 

   1. Äsch, va dum jag är…. förstår du om vi byter ut ordet hjulbent mot kobent? Alltså för mig far knäna lite för mycket inåt!!

    1. Okej, då förstår jag bättre. ;) Övningarna jag skrev i förra inlägget är super också för kobenta, så kör på dom! Och kolla exempelvis när du går i trappor att knäna inte svängs inåt. 

 3. Kinesiotejp har varit räddningen för min axel! Är glad att andra också använder den :) Var köper du din tejp? Jag har sett att det finns på vissa apotek, men de är svindyra och i fula färger. Jag köper istället på http://www.kinesiotapeshop.se, de har det mesta! Vad bra att det finns videos om hur man sätter på tejpen, alltid bra med lite guidning i starten :P

  1. Min tejp har jag köpt på apotek, eller också på en “rehabiliteringsaffär” här i Helsingfors där kvaliteten är lite bättre och tejpen är lite billigare. Aptekstejpen har inte den bästa kvaliteten, men visst brukar de duga de också. Tack för tipset, kanske nån annan har nytta av det också! Jo, på youtube hittar man mycket, också hur man tejpar.. ;)

 4. Hej!
  Tack för en intressant läsning, samt bra tips och råd angående löparknä.
  Den 8 Oktober fick jag känningar i knäet, så som du beskriver det i din blogg och senare på kvällen gjorde det så pass ont att jag hade problem när jag skulle ta mig ner för trapporna. Har sedan denna händelse stretchat senan och vilat ifrån löpningen.

  Dock har jag ett Marathon som hägrar i Dublin 29/10 och kunde därför inte hålla mig ifrån löpningen utan bestämde mig idag (11/10) att ge mig ut på en testrunda. Tejpade mitt knä med kinesiotejp och hoppades på det bästa.
  Sprang hela 12 km innan jag bestämde mig för att sluta, inte p.g.a. smärta utan för att jag inte ville chansa om jag skulle få ont. Det hela kändes dock väldigt bra hela rundan.

  Min undran till dig är följande; finns det en mildare version av löparknä, där symptomen är liknande men inte fullt så allvarliga, eller kan det vara så att kinesiotejpens egenskaper kan göra så man kan springa en mil, en halvmara eller t.o.m. ett Marathon trots skadan? Egna erfarenheter och visdomsord välkomnas.
  Mvh Jonas

  1. Det finns alltid mildare version av olika skador, och det kan mycket väl hända att du bara haft din sena endast litet överbelastad. Vanligtvis blir det ju värre i och med att belastningen ökar. Men super att du kunde springa, hoppas marathon också funkade för dig! Kinesiotejpningen är vanligtvis bra och hindrar att senan inte nöts så mycket mot benutskottet vid knäet. Det är dock inget sätt att bota det hela utan fortsätt med prehaben för bäst resultat!

 5. Hej
  Jag håller på med att tejpa dels mig själv och en del andra inom olika idrotter.
  Att jättebra tips är att köpa Biltemas Kinesiotejp.
  den är hur bra som helst och nästan 1/3 till halvapriset mot apotek eller idrottsaffärer/shoper.

 6. Hej Lina!
  Bra Blogg och tips! Jag har ett knä som krånglar lite då och då eller egentligen är det en diffus smärta mer av molande karaktär och det känns stelt och ibland svullet. Det är förmodligen överbelastning och trots många besök hos olika experter har jag aldrig riktigt fått fatt i var grundproblemet ligger. Efter vila, yinyoga, massage och hjälpmedel brukar det försvinna (men som sagt uppstår lite då och då). Denna gång kom det efter ett längre pass i värme (väldigt varmt så jag tror jag “säckade” ihop överkroppen mer än vanligt då det var så jobbigt) och jag sprang i helt nya skor…Tror du att skorna och brist på hållning kan ha påverkat? Och nu till min egentliga fråga; jag har i omgångar tejpat (vilket också hjälpt) men minns inte riktigt hur (längesedan sist) så jag skulle gärna se din youtube film men jag hittar den inte? Du skriver att den ska finnas längre ned. Vore toppen om du kunde leda mig till den. Och om du har några reflektioner kring det ska skrivit.

  Med vänlig hälsning, Kajsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *