H&M modeller och kroppsfunderingar

H&M modeller och kroppsfunderingar

09.01.2012

Har förstrött bläddrat igenom H&M:s nya vårkatalog i ett försök att rensa huvudet från en stressad jobbdag. När jag bläddrar i katalogen kommer jag ofta på mig själv på att titta på modellerna istället för kläderna, de ser ju så fina och snygga och smala ut. Men visste du att inte ens H&M modellernas kroppar är bra nog, eller vad ska man tro när man ser sådana här bilder? Kolla noga på bilderna, alla modeller har exakt samma kropp! (från H&M:s webshop)

H&M modeller och deras kroppar

Tre modeller, en kropp...

H&M modeller

och ännu fler modeller med samma figur...

Undrar ens om dendär perfekta kroppen ens finns på ritkigt, eller om den är datorlagad för att vara perfekt? Kom ihåg att det inte finns några perfekta kroppar, utan vi har alla nåt som vi är mera nöjd över och mindre nöjd över med våra kroppar. Noja mindre över hur din kropp ser ut och inte ser ut, och var glad över att den fungerar! Tänk vad härligt med en kropp som är frisk och stark, och tänk vad härligt att man kan ta hand om sin kropp så att den mår bra genom att träna!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “H&M modeller och kroppsfunderingar

 1. Kenji Claesson skriver:

  Läst det där på Aftonbladet för någon månad sen. Ganska absurd värld vi lever i när inte ens modellers kroppar anses duga längre.

 2. Sofie skriver:

  Men herregud.. inte lagt märke till det förr faktiskt men det syns ju hur tydligt som helst!! sjukt.

 3. Klara skriver:

  Fast jag förstår inte varför alla är så upprörda? Det är ju bara för att det ska bli lättare att animera kläderna på kroppen, tänk er alla kläder som kommer in i HM:s sortiment och sedan att animera det på inte bara en kropp utan 14 olika kroppstyper? Jag tycker att det är jätte bra att de har så mycket fler olika ansikten och hudfärger nu så att man kan identifiera sig med modellen och försöka tänka ut vad som kommer se bra ut på en själv, men vad är poängen med att ha 14 olika versioner av smala modellkroppar?

  1. Lina Björkskog skriver:

   Jo det har du rätt i Klara, det är säkert aningen enklare att få bra bilder, men pointen med inlägget var ändå att kropparna inte är äkta. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen