Mountainbikes runt ön

Mountainbikes runt ön

13.01.2013

Innlägget under skrev jag i fredags, men gick inte att ladda upp på grund av internetstrejk. Men äntligen, efter två dagars försök, så fungerar det tydligen igen.

Idag har vi inte kitesurfat, utan bestämde oss istället för att hyra mountainbikes och se oss omkring på ön. Det regnade innan vi gav oss iväg, och vi hoppades på uppehåll, men vi blev nog genomblöta under dagen när vi hamnade i två störtskurar och mindre duggregn. Fast varmt som det är störde inte regnet – man är ju vattentät!

Vi cyklade norrut, upp bland bergen, och hittade fina stranden Puka efter att benen blivit fulla av mjölksyra över vägen med mest uppförsbackar. På Puka kom det in stora vågor som bröt precis vid stranden, och jag måste förstås försöka komma så nära som möjligt utan att vågorna tog mig!

bike Puka beach

bike Puka beach

puka beach

puka beach

Vi cyklade vidare i regnet i både uppförsbackar och nedförsbackar, och hittade en utkiksplats som antagligen var den högsta punkten på ön (eller så kändes det i benen iallafall). Vi promenerade upp i de 100 000 trapporna (okej, lite överdrev jag, men det kändes så) och såg ut över hela ön och Bulabog beach, där man såg några kitesurfare åka i den svaga vinden.

Bulabog beach Boracay

Vi cyklade vidare, genom centrum mellan taxi-tricyklarna som finns överallt, och rundade den sydliga spetsen av ön. Hela tiden var det folk som skrattade och hejade på oss. De tyckte säkert vi såg så tokiga ut när vi cyklade i regnet, för här cyklar inte folk eller motionerar över huvudtaget – varför skulle de göra det när de kan åka med motor? Men människorna är väldigt trevliga i alla fall, och väldigt ofta såg vi leenden när vi susade förbi de små kioskstånden som finns överallt här längs med vägarna.

När vi returnerade våra mountainbikes hade vi cyklat i lite över tre timmar, och benen var så fulla av mjölksyra att vi hade svårt att promenera tillbaka. Alla vattenpölar vi cyklat igenom hade sprättat upp gyttja allt upp till nacken och jag såg ut som om jag skitit ner mig när mina shorts var så smutsiga. Men roligt var det, och en dusch senare var jag lite fräschare! Vi fyllde på energiförråden med riktigt god mat från Mama’s restaurant, där jag åt Sweizisk bratwurst med potatismos – supergott, fast det skulle väl all mat har varit efter vårt motionspass!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Mountainbikes runt ön

 1. Åsa skriver:

  Åh vilket härligt inlägg! Blir jättesugen på en liknande resa till sol och värme och trevliga leende människor!

 2. Ann-Christin skriver:

  Vad skönt att höra från er igen! Härligt verkar ni ha det fast solen inte alltid skiner där heller. Vad roligt att människorna är så vänliga och glada. Finns det inga påträngande försäljare där?

  1. Lina Björkskog skriver:

   jo nog finns det nar man far till hwite beach stranden.. vi jobbar pa att bli sa bruna att de ska sluta besvara oss… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen