Jogga lugnt för din hälsa

Jogga lugnt för din hälsa

14.01.2013

Danska studier har visat att löpning i lugn takt är hälsosammare än löpning i hårt tempo. Lätt joggning har visat förlänga mäns livslängd 6,2 år och kvinnors 5,6 år. De med längst livslängd var de som hade sprungit i bekvämt tempo 1 – 2,5 timmar i veckan.

Nu är det ju förstås annorlunda för elitidrottare och vana löpare, men för en vanlig motionär verkar det så att det är bättre för din hälsa att jogga i ett lugnare tempo. Löpningen ska förstås höja din puls så att du blir flåsig, men inte för mycket. Förstås kan det vara bra att sätta in lite intervaller, löpning i backe, och att variera din löpning från gång till gång, men i det stora hela ska du undvika att vid varje löprunda ta ut dig till max om du vill få så lång livslängd som möjligt, verkar studierna säga.

Det viktigaste av allt är att löpningen skulle kännas rolig så att det blir en livsstil som du vill fortsätta med livet ut.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Jogga lugnt för din hälsa

  1. sofia skriver:

    Gillar din blogg, försöker skapa något liknande fast med träning man kan göra hemma! http://hemmaworkout.vimedbarn.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med




Gamla inlägg

Sök i bloggen