Rött pass spinning

Rött pass spinning

27.10.2011

Har äntligen vågat mig på ett rött spinning-pass! Jag och Jessica var idag på ett pass erittäin kehittävä (mycket utvecklande) och måste erkänna att det verkligen var ett tufft 60 minuters-pass med hösta pulsen på 191 i långa uppförsbackar och endast korta pauser däremellan. Passen rekommenderas att gå på endast en gång i veckan, eftersom det kan orsaka en överbelastning för kroppen och återhämtningen kan räcka en vecka.

Känslan efteråt var trött, trött, trött, men jag hade ändå en liten gnista kvar som jag skulle ha kunnat bli av med om jag skulle ha vetat hur passet var uppbyggt. När det var nytt pass vågade jag inte ta ut mig till max när jag inte visste vad som skulle komma som näst. Men nu vet jag ju tills nästa gång, så kan jag köra ännu hårdare då!

Spinning

Ingen spännande bild, men spinning är ju inte heller den mest spännande sporten..

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Rött pass spinning

 1. Linn skriver:

  Hei! Liker bloggen din! :)
  Lurer på en liten ting om spinning.. Kjenner det veldig i legger og noe framside lår (ned mot kneet) når jeg holder på, men veldig lite i rumpe og bakside lår! Er det vanlig? Har spurt forskjellige instruktører og fått hjelp med innstilling av sykkel, men har ikke merket noe forskjell.. 

  1. Lina Björkskog skriver:

   Hej! Vad roligt att du gillar den!
   Av det du beskrev så låter det som att du använder framsida lår bra (när du trampar pedalen neråt) men kanske glömmer att också lyfta foten uppåt (från golvet uppåt). När man cyklar blir det lätt att man endast trampar neråt, båda fötterna turvist, men glömmer skedet när man ska dra upp foten igen. Det är just då som baklåret aktiveras. Det är därför viktigt att spänna fast fötterna ordentligt så att man kan dra upp foten igen. Rumpan aktiveras när man har foten högst uppe och sparkar benet rakt. Försök att tänka på detta sätt så känns det förhoppningsvis mera i baklår och rumpa! 

   1. Linn skriver:

    Takk for svar! Skal på spinning i kveld, så da skal jeg prøve å tenke på dette! :) 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen