Svettig cirkelträning och välbehövlig foamrolling

Svettig cirkelträning och välbehövlig foamrolling

30.07.2015

Regnet öste ner på utsidan idag på CrossFit Jeppis när vi öste på på insidan. På schemat stod cirkelträning, som visade sig vara riktigt rolig. Jag var nöjd att få med övningar som handstand push-ups och toes to bar som jag gillar, medan jag inte gillade double unders med hopprep lika bra. Av någon orsak får min hjärna kortslutning när jag försöker mig på double unders, även om jag klarade dem bra i vintras.

Från träningsmenyn idag valde jag även pass nummer två – rörlighet.

foamroller

Jag älskar CrossFit Jeppis foamrollers – avsågade, tjocka pappersrör!

Jag tränar rörlighet allt för sällan, och insåg att många andra också verkar fuska med det när jag lyssnade på gruppens grymtningar och svordomar under passet. Vi gick genom hela kroppen med foamroller och den lilla lacrosse-bollen. Även om det var plågsamt var det väldigt skönt efteråt när musklerna blivit uppmjukade på samma sätt som efter en massage. Men det lär bli flera omgångar med foamrollern ännu, för mina framlår var långt från bra i skick….

foamrolling träning

Fakesmile. Mina lår skriker efter nåd, men ingen nåd ges!

Skulle ni annars vilja att jag skriver mera om foamrolling och självmassage? Det är ju ett väldigt bra sätt att hålla musklerna nöjda och glada och förebygga skador. Här har jag tre olika övningar på film (dock mera rörlighet överlag än massage) och här har jag skrivit om Self Myofascial Release (läs: foamrolling), men ett inlägg med tips på hur du kan massera dig själv skulle kanske vara välkommet? För er som inte orkar googla.. ;)

PS. CrossFit Jeppis hälsar att alla ska med på träningspasset på lördag! Vad som väntas? Jo 1,6 km löpning, 100 pull-ups, 200 push-ups, 300 squats och 1,6 km löpning. Jag har ännu inte bestämt mig, men tror jag ska ge utmaningen en chans – även om jag dog lite av utmattning redan när jag läste passbeskrivningen!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Svettig cirkelträning och välbehövlig foamrolling

 1. junitjej skriver:

  Det borde man kanske testa.

 2. Christina skriver:

  Ja tack! Skriv gärna mera.. Jag är styv som en pinne och har en foamroller i vår garderob som jag inte kommer mig för att använda.

  1. Lina skriver:

   Ok, jag ska försöka få ihop ett inlägg så småningom. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen