Test av nya träningsprogram + övningtips på pilatesboll

Test av nya träningsprogram + övningtips på pilatesboll

22.12.2015

Hej från bilen! Äntligen är vi på väg mot julen i norr. Haha, låter som om vi är på väg till Lappland, men det är vi nog inte. I Österbotten gör de för tillfället snögubbar i lera, så något hopp om en vit jul har jag nog inte – men man vet ju aldrig!

För att orka sitta de cirka sex timmarna i bilen så klämde jag in ett snabbt pass styrketräning på CrossFit Lauttasaari. Det blev ett pass med hantlar och pilatesboll, vilket inte är så typiskt crossfit utan mer vanlig styrketräning. Det är roligt med variation. Men tungt var det!

 

pilatesboll pike

 

Det här programmet jag gjorde idag var det sista av sex som jag testat den senaste veckan. De här programmen kommer att stå som bas i nya Kickstart Challenge Gym Edition, som jag lanserar direkt efter nyåret! Upplägget kommer att påminna om det i Kickstart Challenge för hemmaträning, men dessa program ska man alltså göra i gymmet med tyngre vikter, så det blir mera styrkebetonat. Perfekt för den som vill bränna fett och bygga muskler när det nya året startar!

Och effektivt är det – med bara två vilodagar på en vecka (basen i Gym Edition har nog sen bara 2-4 träningspass i veckan) så bränner det i varje muskel och det ska bli otroligt skönt att ta lite lugnare under julhelgen!

Jag berättar såklart mera sen när programmen finns uppe på bloggen.

 

pilatesboll pike

 

Jag avslutade passet med en pike på pilatesboll (bendrag i plankstående på pilatesboll), som är en bra övning för magmusklerna och bålstabilitet. Starta med helt rak kropp i en planka, med fötterna på bollen, och dra in fötterna in under magen. En lättare version ser du på bilden högre upp, och en svårare variant med raka ben på bilden lägre ner.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Test av nya träningsprogram + övningtips på pilatesboll

 1. Magnus Skog skriver:

  Jag kör en variant av din övning drar bollen fram och tillbaka

 2. Magnus Skog skriver:

  Den var inte helt lätt att fixa tippade nästan över på gymmet men det gick att klara den till slut känns i magmusklerna

  1. Lina skriver:

   Nej den är inte lätt så man får se upp lite med balansen! Känns lite läskigt att göra till en början. Men härligt att du klarade av den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen