Dagens övning: Sidoplankan med vridning

10.01.2012

Dagens övning blir sidoplankan med en vridning som tränar bålen, främst sneda magmusklerna, och höftpartiet. Du kommer antagligen också att känna att armen du håller dig upp på tränas. Jag har lite hat-kärlek till denna övning, eftersom den får de sneda magmusklerna att skrika, speciellt mycket känns det i sidan längre ner mot golvet. Perfekt för att tighta till lovehandles-området (om man nu mot förmodan ändå vill tighta till sig fast man vet att man duger som man är, med tanke på mitt inlägg igår!)

Men nu tänkte jag utmana er, alla bloggläsare! Hur länge orkar du göra denna övning? Jag kämpade allt vad jag kunde och klarade en och en halv minut per sida. Hur länge orkar du göra denna övning? Alla läsare måste göra den, så länge man orkar åt båda hållen! Så kan man skriva ner resultaten som kommentar till inlägget om man vill. Kom igen alla, kämpa kämpa! 

PS. Kom ihåg att hålla höften lågt ner, i linje med resten av kroppen. Gör övningen gärna framför en spegel!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

10 thoughts on “Dagens övning: Sidoplankan med vridning

 1. joanna skriver:

  Hej
  Jag heter Joanna och är 23 år men när jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtat om mitt liv med diagnosen för att samhället ska få mer insikt och förståelse för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är llika värda oavsett bakgrund.
  Kör även en stor veckans blogg tävling nu där du har chansen att bli länkad inför mina 300-600 unika läsare/dag så kolla gärna in min blogg:)
  kram
  Ps. du kanske tom vill göra ett bloglovin byte?:)
  Ps. Finns flera tävlingar med fina priser också:)

 2. Ja had täiji 1 min o 40 sek tå ja håksa att klocko e så mytschi så ja måst fara o sova, ja hända tyvärr int träna ana sido na… :)

  1. Lina Björkskog skriver:

   Haha, sku troo att du klara he.. :D Nämen fint jobbat! ;)

 3. Website Hosting skriver:

  This is site is best for exercise related information and i get it huge and information knowledge here.

 4. Kenji Claesson skriver:

  Tyckte att övningen såg enkel ut och att jag borde kunna hålla på hur länge som helst men tji fick jag.
  Efter 2min gav jag upp ena sidan för att orka andra också. Klarade 2min där med men det var tungt. Någon sek till per sida hade jag med facit i hand kunnat kräma ur men inte mycket till. :P

 5. Mattias Ögren skriver:

  Mycket jobbigare än jag trodde:) Blev bara 1.20 på höger och 1.15 min på vänster.

 6. Mattias Ögren skriver:

  Gjorde idag igen när jag var uppvärmd. 1.48 min på höger och 1.41 min på vänster

 7. Lina Björkskog skriver:

  Fint jobbat! Alla vann mig, alltså.. Hrm, blir att börja träna nu då.. ;)

 8. Wolf Rosbach skriver:

  Hej! Är 72 år har knäckt ett ben, har numera en stav inmonterad i benet, provade sidoplanka med vridning, 40 st höger sida vila 15 sek, därefter 40 st på vänster sida tid höger sida 2 min. vänster sida 2,35min

 9. Lina Björkskog skriver:

  Hej! Superbra! Fint jobbat! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen