Träna magmuskler med gummiband

Träna magmuskler med gummiband

17.09.2012

Hejsan på er! Måndagen till ära tänkte jag tipsa om en övning som är perfekt att göra hemma när man vill få det att bränna ordentligt i magen med hjälp av bara ett gummiband. Denna övning brukar jag ibland visa åt mina äldre klienter, eftersom den är ganska lätt att utföra, men jag gillar den också själv eftersom man får det att kännas så otroligt bra i magen! En av mina favoriter för magen faktiskt.

Här hittar du gummiband från 99 kr hos Sportamore!

Magövningen görs med ett gummiband och tränar både de inre och yttre magmusklerna. 

Träna mage med gummiband

Gör så här: Håll knäna och höften i 90 graders vinkel, korsa gummibandet och ta tag i ändarna, lyft på huvudet och försök hitta kontakten med magmusklerna. Tänk att du pressar korsryggen neråt, så att svanken försvinner, genom att spänna magmusklerna. Håll denna spänning hela tiden, och märk att jag lägger till en liten armrörelse där jag pressar gummibandet neråt mot golvet med raka armar. Försök att andas ut när du pressar armarna neråt, och upprepa så många gånger du orka tills magmusklerna skriker! Om det inte känns så bra – testa att spänna gummibandet mera och fokusera på att spänna magen ordentligt. Orkar du 30 stycken i tre serier?

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Träna magmuskler med gummiband

  1. Lena Fransson skriver:

    Toppen att träna hemma eller på resan :))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen