Träningspasset som tog mig från opepp till supertaggad

Träningspasset som tog mig från opepp till supertaggad

09.03.2016

Jag är så high on life just nu. Uppskattar vardagen något enormt. Och det är extra roligt eftersom jag alltid brukar vara nedstämd när jag kommer hem från en resa. Jag väljer att se det positiva med att vara hemma igen istället för att beklaga mig över att sandstranden byttes ut till en slaskig trottoar.

Jag är också glad att vara tillbaka på Crossfit Lauttasaari. Jag var det inte innan. På resan tänkte att jag aldrig mera vill träna styrka, aldrig mera röra en skivstång, utan det var bara kitesurfing och surfing som gällde. Det är alltid på samma sätt – jag nästan hatar träningen när jag inte tränar. Efter en paus från träningen är jag rejält otaggad och vill aldrig träna mer.

Men så sticker jag ändå iväg till gymmet, för jag vet hur jag känner mig efteråt. Och jag har aldrig ännu haft fel. Då kommer alla de där endorfinerna fram igen som hade gömt sig någonstans, och de sprudlar över så mycket att jag inte förstår varför jag ens tvekade från första början. 

Konstigt hur de där hormonerna och människokroppen fungerar egentligen.

 

CFL ringar

 

Gårdagens träningspass var ganska lätt, men gav mig en hemsk träningsvärk i armar, ben och mage. Ett bra bevis på hur otränad jag är just nu, och att det var över en månad sen jag rörde en vikt senast!

Efter en 10 minuters uppvärmning med mycket puls, rörlighet och handstående såg passet ut så här:

 • Frontböj (6 x 3 + 10 x 2)
 • Bromsande pull-ups i L-sit, i ringar (3 x 5)

 

pull-ups i l-sit

En av mina favoritövningar. Pull-ups  med benlyft i ringar. Lyft upp benen i det övre läget, och bromsa sen långsamt på väg ner medan du håller kvar benen. En tung övning som inte bara tränar armar och rygg utan också mage.

 

Cirkel – 4 varv igenom på tid:

 • Utfallsgång (10)
 • Snatch med hantel (10)
 • Toes to bar (10)

 

frontböj hantlar

Tunga knäböj görs bäst med skivstång (lättare att hantera), men p.g.a. armbågen som inte ville ha stången i rack så körde jag frontböj med hantlar istället – funkar också bra, speciellt på flera repetitioner!

 

CFL peg board

En rätt så ny peg board hänger på väggen på Crossfit Lauttasaari. Jag gav den ett skrattretande försök tidigare en gång. Så sjukt svårt!

Så nu är jag supertaggad på nästa träningspass igen! Synd bara med min armbåge som inte alls blivit bättre av all kitesurfing, så jag får välja ut de övningar som funkar att göra. Det är inte mycket jag kan göra för att fixa det eftersom det beror på överrörlighet (och vad jag misstänker är gamla småfrakturer) som nu stökar till det. Måste väl kolla upp den om det inte blir bättre.

Men nu ska du ha en riktigt bra onsdag! Ska du träna idag?

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

10 thoughts on “Träningspasset som tog mig från opepp till supertaggad

 1. Kugge skriver:

  Har känt mig trött och yr nu i några dagar men tvingade mig själv ut på lenkki i dag (mådde redan bra, kände mig mest himla omotiverad) och aj jestas det var skönt. Nu ska jag dessutom belöna mig med massage (min vänstra axel gick plötsligt i lås i går och jag hoppas massören ska hjälpa med det).

  Men jag förundras varje gång över hur himla svårt det är att få sig i väg på träningar och sen när det väl är gjort mår man ju miljoner gånger bättre! Hoppas din armbåge snart blir bättre!

  1. Lina skriver:

   Låter härligt! Ja, visst är det så… Man ångrar aldrig en träning! Tack ska du ha :)

 2. Milla skriver:

  Har du funderat på att ordna en träningsresa någon gång? Skulle vara roligt!

  Har sett att du haft pass på Crossfit Lauttasaari någon gång också, så man får prova. Blir det flera sådana? :)

  1. Lina skriver:

   Träningsresa har jag faktiskt inte funderat på ännu, men jo det skulle vara superkul! Vi ska se, kanske det blir en sån ännu!

   Jag har heller inte planerat något nytt träningspass på Crossfit Lauttasaari, men det skulle säkert vara möjligt att ordna! Vi ska se om det blir ett nytt tillfälle här i vår någongång… :)

 3. Emelie skriver:

  Alltså din blogg, så bra och inspirerande!

  Men jag har ett litet problem som jag undrar om du kan hjälpa mig med eller ha några tips och idéer. Jag tränar cirka 5 ggr per vecka styrketräning plus att jag ibland tar en 6kms promenad. Tränar olika muskelgrupper vid varje pass, kör oftast tyngsta jag orkar med vikter 12 gånger 3 set. Jag håller kosten, äter gröt, rent kött (kyckling) och gör massa juicer av grönsaker och vid akuta sug någon frukt. Men vågen står i princip stilla, har gått ner 1kg bara. Visst jag märker jag blir mycket starkare och min muskler blir mycket synligare och större men vill trots allt minska cirka 10 kg och få en smalare vältränad kropp. Väger nu 78kg och är 167 cm. Har läst mig fram att styrketräning är utmärkt träning för att bygga muskler(som jag vill) och att minska fett (som jag vill) men nu är det som att jag bara bygger muskler och minskar inte i fett… Vad skall jag göra känns inte alls så motiverande, är det så att jag måste köra mera cardio trots många ändå säger att styrketräning är bra för att både bygga muskler och minska i fett. Har tränat nog i flera år sådär från och till och lite mer amatörmässigt.. Men nu har jag då kämpat hårdare med kost och styrketräning i cirka 2-3månader..

  1. Lina skriver:

   Hej och tack ska du ha! För det första skulle jag vilja säga att du ska strunta i vad vågen visar. Om det är så att du tränat styrka så kan det hända att du förvandlat fett till muskler, och eftersom muskler väger mera än fett så kan det isåfall hända att du tom går upp i vikt när kroppen blir fastare och mera vältränad. Så titta istället hur kläderna sitter eller mät med måttband. Om det är så att det inte händer något alls är det nog bäst att se över kosten. Men visst kan det också hjälpa att lägga in lite mera cardio i träningen. Gör exempelvis 2-3 av de 5 passen såna att du tränar cardio i slutet av styrketräningen. Ha det bra :)

 4. Cindy skriver:

  Har haft vilodag idag, men imorgon blir det tunga marklyft! :) Så skönt att höra nån annan säga “jag nästan hatar träningen när jag inte tränar”. Är precis som jag känner! Tur man förstår att tvinga sig att fara ändå :)

  1. Lina skriver:

   Härligt med tunga marklyft! Min favorit!
   Skönt att höra att nån annan tycker likadant efter tränignspauser, jag har nästan trott jag var den enda som tyckte så.. :)

 5. Per-arne skriver:

  Har tränat ett styrke pass med kroppen som vikt Övningar och tips från dig !!
  Du är väldigt allsidigt tränad Och stark !!

  1. Lina skriver:

   Det låter ju super det! Vad bra att du hittade övningstips från bloggen! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen