Varför jag älskar simning

Varför jag älskar simning

07.01.2017

Något av de bästa känslorna jag vet är den jag får från simhallen. Allt med hela simhallen är så otroligt skönt. Visst är det min gravidkropp som gillar det viktlösa tillståndet extra mycket, men det är också det att jag får fly från vintern en stund.

Det första simtaget, när jag glider ner under vattnet i en lång dykning, och allt blir tyst. Sen regelbundna simtag som synkroniseras med andningen. Huvudet åker upp och ner ovanför vattenytan. Andas in, andas ut… Ibland räknar jag simtagen och försöker ta så få tag som möjligt, för en extra avslappnad känsla. Det är bara jag och vattnet, inget annat. Ren meditation och avslappning.

Ibland pressar jag upp pulsen i ett snabbare tempo, och försöker få ett kraftigt drag bakåt i bröstsimmet, så att ryggen får jobba och det bränner i musklerna. Jag håller ut i samma tempo tills jag når kanten på bassängen. Vila, flåsa, och fortsätt igen med ett lugnare varv, så jag igen hittar andningen.

Och sen det bästa av allt, att pusta ut och njuta en stund i bastun, och sen klä på mig i så varma kläder jag bara kan för att trotsa vintern och snöstormen igen. När jag kommer ut i kylan är kroppen varm inifrån i en perfekt temperatur, och den friska luften på kinderna känns härligt svalkande. Kroppen känns avslappnad, varm och fräsch och så där skönt tränad, och magen som skriker efter mat får äntligen i sig något gott.

Det är därför jag gillar simning så mycket!

simning vatten

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Varför jag älskar simning

  1. Hej Lina <3 Tror bestämt att jag snart ska fara till simhallen :)

    1. Lina skriver:

      Gör det! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen