Hejdå ryggont! Träningsprogrammen för att slippa ryggvärk är klara

Hejdå ryggont! Träningsprogrammen för att slippa ryggvärk är klara

02.01.2019

Massor av reklam för min egen produkt för äntligen är programmen till Hejdå ryggont uppe i min webbutik

Ryggvärk är vanligt, men ingenting du ska lära dig leva med. Varför leva ett helt liv med ryggont när du själv kan göra något åt det? Med rätt träning har du otroligt mycket att vinna! 

I paketet Hejdå ryggont får du tillgång till sex stycken träningsprogram, ett för varje vecka. Du tränar 10-15 minuter en eller två gånger om dagen, och träningen försvåras varje vecka. Övningarna har fokus på att öka rörligheten i höft och rygg, minska på felställningar och obalanser, stärka stabiliserande muskler och öka koordinationen och smidigheten. Målet är givetvis att du ska slippa ryggvärken och samtidigt förbättra din funktionsförmåga.

→ Här hittar du träningspaketet Hejdå ryggont!

Med dessa träningsprogram får du:

 • Sex veckor målinriktad träning för att slippa ryggvärken
 • Sex träningsprogram – ett nytt svårare träningsprogram varje vecka
 • Tips för hur du kan fortsätta träningen efter de avslutade sex veckorna med ett extra träningsprogram
 • Infoblad om ryggvärk med tips på bl.a ergonomi, rätt lyftteknik och bra tips i det akuta skedet

Träningsprogrammen är tydligt beskrivna med text och bild, och de övningar som kan vara svåra att förstå kan du också titta på i video. Du kan göra övningarna var som helst, när som helst. Träna barfota, i bekväma kläder. Du behöver inga träningsredskap för att utföra träningsprogrammen utan du jobbar med din egen kroppsvikt.

Ovan i video ser du en av mina favoritövningar i programmet, en av de svårare övningarna som dyker upp i svåraste programmet den sista veckan. Tack vare min generösa mage för tillfället som gjorde det omöjligt att fota vissa övningar så hoppade syster Sara in som modell!

→ Här kan du läsa mera om träningspaketet Hejdå ryggont!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “Hejdå ryggont! Träningsprogrammen för att slippa ryggvärk är klara

 1. Paulina skriver:

  Har grym foglossning, skulle övningarna hjälpa eller stjälpa? Är i v15😁

  1. Lina skriver:

   Hej Paulina! Tyvärr passar inte övningarna så bra för just foglossning. En övning som brukar ge bäst effekt mot foglossning är musslan (https://www.youtube.com/watch?v=Ll2Ex9xFMms), jag brukar göra den med ett gummiband runt knäna. Den övningens finns i gravidprogrammen (kallas där sidolyft i liggande), du hittar dem här: http://www.linabjorkskog.com/produkt/traningsprogram-for-gravida. Där finns också andra bra övningar mot foglossning som t.ex. höftlyft, draken och benlyft i fyrfota. Det kan vara bra att lämna bort övningar som utfall och knäböj om de förvärrar foglossningen. Lycka till :)

 2. Camilla skriver:

  Funkar detta även för ont i svanken?🙈
  Jag har haft ont i flera år och sover dåligt på nätterna på grund av det.
  Sjukgymnasten rekomenderade kortisonspruta men vägrade ta den🙊
  Vet inte vad felet är då han handrig undersökte ryggen.
  Mvh Camilla

  1. Lina skriver:

   Jo det funkar för ont i svanken, det är vanligast att man har ont just i ländryggen. Hoppas din rygg blir bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen