kokosnöt

Similar Posts

14 Comments

 1. Är inte jätteglad i kokos smaken, finns det kokosolja utan smak (tror jag har sett det någonstans) och om i så fall är det någon skillnad på de mot vanlig?

 2. Jag använder också kallpressad kokosolja aktivt. Min hy har blivit mycket bättre efter att jag skippat alla abrakadabrasalvor i ansiktet.
  Jag gillar inte kokossmaken så jag använder kallpressad kokosolja utan smak i köket, så ja Titti, det finns utan smak :) köpte min i en hälsokostaffär.
  Nuförtiden har de åtminstone här i vår K- supermarket kallpressad jungfrukokosolja vilket jag tycker är bra. Den verkar gå åt också!

  1. Intressant att du tycker det! Jag funderade nämligen också om min hy kunde ha blivit bättre när jag började använda kokosolja. Så kanske det stämde då… :)

 3. Det är inte så dumt att smörja lite på ställen där hud nöter mot hud eller kläder på träning varma dagar, t ex på insida lår där shortsen slutar, så slipper en skavet.

 4. Jag var och kontrollerade mitt kolesterol . Det var något över normalvärde men inte så att medicin behövdes. Enligt läkaren var kokosolja inte bra om kolesterol värdet var lite högt brukade göra ägglatte kaffe kokosfett ägg.
  Andra värden var bra blodtrycket var lägre än när jag var 18 år. Finns det någon forskning om kokosolja?

  1. Hur mätte man ditt kolesterol, vilka värden fick du? Det kommer massor av nya tankar och forskningar på detta område. Men kortfattat kan jag säga att kolesterolvärdet oftast tas på för stort allvar (eftersom väääldigt många isåfall har för högt kolesterol) och det man ska kolla på är apokvoten mellan värden, inte enskilda värden. Att äta kokosolja och ägg är bra för hälsan, punkt. Så fortsätt gärna med det. Det du ska undvika är socker och snabba kolhydrater. Du kan läsa mera om detta här: http://www.kostdoktorn.se/kolesterol.

 5. Uhh nice Lina! jätte nice blogg inlägg! Jag är stort fan av kokosolja, och därför e det kul att du samlat ihop allt vad man kan använda det till. :D

 6. Pingback: Veckans lista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *