Bli bättre på pull ups genom superset

Bli bättre på pull ups genom superset

05.09.2018

Vill du bli bättre på pull-ups? Klart du vill! Alla vill bli bättre på pull-ups!

Här kan du läsa mera om pull-ups (teknik och varför du ska göra dem).

Ett tips när man vill bli bättre på pull-ups är att köra dem i supersets. Supersets är när man kombinerar två övningar med varandra, utan vila mellan övningarna.

Här ser ni hur jag menar!

Gör så många pull-ups du max orkar (med gummiband eller utan – jag fick hem mina jag beställde), och fortsätt sen direkt efter med en annan övning där du hänger kvar i stången. Det kan t.ex. vara monkey bars som jag gör i videon, toes to bar eller bara att hänga ett visst antal sekunder. Vila först när du gjort övning två klart.

När man gör pull-ups är det ofta huvudet som sätter stopp. Även om man skulle orka lite till så är det bara så jobbigt så man släpper ner sig igen. Om du gör en annan övning direkt efter så är det lättare psykiskt, men du kommer ändå att träna gripstyrka och styrka i överkropp – vilket kommer att göra dig starkare i pull-ups också!

Superset är verkligen super! Speciellt när man vill bli bättre på pull-ups.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “Bli bättre på pull ups genom superset

  1. Oj jäklar vilket bra tips! Tack! Jag övar med mina pullups och kommer inte över fler än 3-4. Detta ska jag testa! Vill förövrigt ha en sån där ställning i närheten så att jag kan öva monkey walk!!! :)

    1. Lina skriver:

      Tack, Jennifer! Testa vetja! Lycka till :)

  2. Johanna skriver:

    Vilket bra tips :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen